BiH

Bećirović i Softić razgovarali o ekonomskoj i finansijskoj situaciji: Nezavisnost Centralne banke BiH ostaje prioritet najvišeg reda

Denis Bećirović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, održao je radni sastanak sa guvernerom Centralne banke Bosne i Hercegovine Senadom Softićem o ekonomskoj i finansijskoj situaciji u državi, kao i o poziciji Centralne banke Bosne i Hercegovine.

FOTO: PREDSJEDNIŠTVO BIH
FOTO: PREDSJEDNIŠTVO BIH

”Na sastanku je razgovarano o rekordnim inflatornim pritiscima i rastu referentnih kamatnih stopa svjetskih centralnih banaka, te mjerama zaštite privrede i stanovništva. Bećirović je iskazao podršku očuvanju stabilnosti monetarnog sistema i stabilnosti valute. Razgovarano je i o posljedicama inflacije na finansiranje privrede, kao i na životni standard stanovništva”, saopštili su iz Bećirovićevog kabineta, dodavši:

”Članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine su na sastanku predočene i dodatne informacije vezane za neimenovanje novog saziva Upravnog vijeća Centralne banke Bosne i Hercegovine, te je zaključeno da nezavisnost Centralne banke Bosne i Hercegovine ostaje prioritet najvišeg reda”.

Prihvati notifikacije