BiH

Potvrđeno: Četiri maloljetnika počinila samoubistva u Jardolu kod Viteza

Nakon šte se u medijima pojavila informacija da su na području Viteza, tačnije u selu Jardol, dvije maloljetne osobe u rasponu od dvije godine počinile samoubistvo, MUPSBK je potvrdio ovu informaciju za N1.

FOTO: JARDOL/FACEBOOK
FOTO: JARDOL/FACEBOOK

Iz MUP-a kažu da su u prvih osam mjeseci ove godine dva maloljetna lica počinila samoubistva, te da je u 2021. i 2022. godini po jedan maloljetnik počinio samoubistvo ne navodeći razloge zbog čega su to uradili.

Oni navode da i dalje rade na rasvjetljavanju ovih slučajeva. N1 je bio u selu i u neformalnom razgovoru mještani kažu da su u šoku već dvije godine te da strahuju za svoju djecu. Dodali su da zbog nesavjesnog izvještavanjem pojedinih portala trebaju institucije rješavati ovaj problem.

“U prvih osam mjeseci tekuće godine na području Viteza prijavljena su dva samoubistva koja su izvršili maloljetnici. Također, u toku 2021. i 2022. godine na ovom području prijavljena su dva takva slučaja. U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom u ovim slučajevima službenici policije su poduzeli zakonom propisane mjere i radnje”, kazali su iz MUP-a.

Maloljetnici koji su počinili samoubistvo bili su u adolescentnom dobu, njih troje imalo je 16 godina, a jedan 17.

Načelnik Općine Vitez Boris Marjanović rekao je za N1 da ima mjesta za zabrinutost i da se institucije moraju pozabaviti ovim pitanjem i riješiti ovaj problem.

Prihvati notifikacije