Svijet

POTPUNA ESKALACIJA Rusi izveli napade s 26 projektila, koristili i Iskander!

Komanda ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva objavila je da je Rusija tokom noći napala ukrajinsku teritoriju sa ukupno 26 projektila, uključujući balističke rakete Iskander-M.

FOTO: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV
FOTO: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV
Ilustracija

U saopštenju se navodi da su ruske snage raketama izvele napade na ukrajinsku teritoriju te da su rakete ispaljene iz vazduha, s mora i kopna, javlja Anadolu.

Kako se navodi, ruska vojska je tokom napada upotrijebila ukupno 26 projektila, uključujući 12 krstarećih raketa modela Х-101/Х-555/Х-55 i šest balističkih projektila Iskander-M.

U saopštenju se kaže da su ukrajinske jedinice protuzračne odbrane uništile 12 projektila.

Pročitajte još

Sergej Popko, načelnik Vojne uprave grada Kijeva, objavio je na društvenim mrežama da je Rusija tokom protekle noći lansirala različite tipove projektila na Kijev i da je uzbuna za zračni napad trajala duže od dva sata.

Istakao je da su sve ruske rakete kojima je gađan Kijev uništene sistemima protuzračne odbrane, dodajući da u napadu nije bilo žrtava niti materijalne štete.

Načelnik Vojne uprave Lavovske regije Maksim Kozitski izjavio je da su najmanje tri osobe povrijeđene u ruskom napadu na ovu regiju.