Magazin

Potopite peršun u vodu sa sodom bikarbonom i gledajte šta će se dogoditi

Ulijte vodu u posudu. Dodajte kašičicu sode bikarbone. Umočite peršun. Ovako čistite ovu biljku. Poprskajte ocat po dasci za rezanje i obrišite je krpom. Zatim nasjeckajte peršun. Na dno staklenke stavite papirnati ubrus i dodajte peršin.

FOTO: PIXABAY
FOTO: PIXABAY
Ilustracija

Staklenku čuvati u frižideru. Možete ga tamo držati mjesec dana. Zahvaljujući ovom triku peršun će zadržati svoju aromu i okus, prenosi krstarica.com.

Peršun je neizostavan začin na našim prostorima, kako za juhe, tako i za mnoge druge stvari, a najbolji je kada je svjež.

Želite li produžiti svježinu ove biljke, a pritom ste i protiv smrzavanja, za vas imamo učinkovit i jednostavan način.