Region

Potez navijača KK Trepča obišao internet: Groblje, tenk i poruka: "Koliko god puta se približite Kosovu..." (FOTO)

Navijačka grupa Košarkaškog kluba Trepča – „Torcida 1984“ autor je transparenta „Koliko god puta se približite Kosovu, grobove sebi dodajete“ sa motivima sukoba u Banjskoj.

FOTO: TWITTER/ALEKSANDAR ARSENIJEVIĆ
FOTO: TWITTER/ALEKSANDAR ARSENIJEVIĆ

Htjeli su da ga razviju tokom jučerašnje utakmice ovog tima, međutim, kako je potvrđeno za KoSSev, Kosovska policija to nije dozvolila.

Košarkaški klub Trepča igrao je u subotu uvečer protiv KK Priština.

Uoči te utakmice, navijači kluba iz južnog dijela Kosovske Mitrovice razvili su ogroman transparent sa natpisom „Koliko god puta se približite Kosovu, grobove sebi dodajete“, piše KoSSev, prenosi N1 Srbija.

Osim natpisa, „koreografija“ navijačke grupe Torcida oslikava groblje, crkvu i drva na kojima se nalaze obješeni ljudi, dok drugi koji nose puške odlaze preko brda, a iznad njih stoji natpis „Izlaz“. Na drugoj strani transparenta nalazi se tenk čija je cijev iskrivljena i koji se dimi.

Oslikan je i lik smrti sa kosom na čijoj su glavi dva orla. Tu je i datum 24. 09. 2023. – kada se i dogodio sukob u Banjskoj između naoružane grupe i Kosovske policije u kojem je ubijen jedan policajac, a potom i trojica Srba sa sjevera Kosova.

Ova navijačka grupa oglasila se još sinoć sa navodima da su odlučili da sačine transparent kako bi odgovorili različitim aktivnostima i simbolima „protiv terora i etničkih provokacija“.

Ovaj transparent je okačen u hali uoči, međutim, prema navodima navijača, ne i tokom utakmice.

„Kosovska policija nam je kategorički zaprijetila hapšenjem i zatvaranjem članova grupe kao nikada do sada, primijenila divlju kontrolu nad nama i nasilno udaljila naš rad iz sale“, naveli su iz Torcide.

Policiji poručuju da su time „ponizili svog kolegu, sada kosovskog heroja“.

Portparol Kosovske policije za region Mitrovica Jug Avni Zahiti potvrdio je za KoSSev da su službenici reagovali, na poziv organizatora utakmice.

Kazao je da policija nije dozvolila da se transparent postavi, ali nije imao informaciju da li je i oduzet.

„Policija je dobila poziv delegata utakmice, reagovala i nije dozvolila da se on postavi… Sa sportske strane niko nema pravo da nosi transparente sa nesportskim nazivima. Poslije toga je intervenisala policija“, rekao je Zahiti.

On, međutim, navodi, da slučaj za sada nije otvoren.

Prihvati notifikacije