Jet set

Pjevačica Shania Twain otvoreno o poteškoćama kroz koje prolazi

Popularna pjevačica Shania Twain, umjesto da svoj 58. rođendan proslavi spektakularnom zabavom, provela ga je u davanju intervjua za New York Post u kojem je vrlo iskreno progovorila o menopauzi i poteškoćama kroz koje prolaze žene njene dobi.

FOTO: EPA-EFE/NINA PROMMER
FOTO: EPA-EFE/NINA PROMMER

Ova pjevačica poslala je ohrabrujuću poruku za sve žene koje se teško nose s efektima menopauze, poručivši kako je ovo period za buđenjem ljubavi prema sebi.

Shania je priznala je kako su je fizičke i mentalne promjene ovog perioda ojačale jer su je natjerale da pronađe način da se s njima nosi kako je ne bi kočile u privatnom i poslovnom životu.

“Mislim da mi je menopauza dobro došla jer sam se morala naučiti nositi s brojnim promjenama, a to je u meni probudilo ljubav prema sebi i dalo mi neku novu snagu da jednostavno nadvladam razne nesigurnosti i strahove”, pojasnila je i dodala kako se to odrazilo i na njenu muzičku karijeru.

“Uvijek pjevam o neustrašivosti i upravo je ovo ‘mjesto’ koje posjetim unutar sebe kada pišem nove pjesme. Sada stvarno živim ono o čemu pjevam.”

Istakla je kako je ranije prezirala svoje tijelo, no upravo je u menopauzi naučila uživati u njemu.

“Shvatila sam da sam savršena kakva jesam jer bih baš ovako trebala izgledati u ovoj dobi. Više se ne bojim promjena – sve je dobro”, zaključila je i na taj način poslala snažnu poruku ženama širom svijeta.