Jet set

Marija Šerifović iskreno: "Dvadeset godina odlazim na psihoterapiju"

Marija Šerifović o ljubavi rijetko govori, ali je sada napravila izuzetak i nikad iskrenije progovorila o detaljima iz privatnog života.

FOTO: INSTAGRAM/SERIFOVIC
FOTO: INSTAGRAM/SERIFOVIC
Arhiva

Moji počeci su bili zabavni, bila sam mala i bezobrazna, željna dokazivanja. Sad sam isto to, samo dvadeset godina starija. Oduvijek sam znala što želim da budem, vidjela sam sliku dvorana, ljude, aplauze i hiljade srećnih duša ispred sebe. Moja mama Verica, koja je pjevačica za 18. rođendan mi je finansirala prvi album i na tome sam joj jako zahvalna. Sve dalje sam napravila sama. Cijela moja porodica je muzikalna i svi su dobrostojeći pa nisam imala finansijske brige – rekla je Marija.

Prije deset godina Šerifovićeva je objavila knjigu i film Ispovijest u kojoj je otvorila dušu o traumama iz djetinjstva, nesuglasicama između oca i majke, ali i priznala da voli žene, a sada priznala da njena ispovijest ni malo nije uticala na tok života i karijere.

– Nisam primijetila nikakve razlike na privatnom, a ni na poslovnom planu nakon toga. Tada sam otkrila sve što sam željela da moja publika zna o meni – rekla je pjevačica, a potom je nikad iskrenije progovorila o ljubavnom životu.

– Moj privatni život ljude jako uznemirava jer misle da je jako zabavan, a zapravo je beskrajno dosadan, do nevjerovatnosti je dosadan. Sama sam već nekoliko godina, ali ne i nervozna. Mislim da će tako i ostati – kazala je ona.

Odlazak na psihoterapije mnogima je i danas tabu tema, a rijetki su oni, poput Marije, koji potpuno otvoreno o tome govore u javnosti.

– Dvadeset godina odlazim na psihoterapiju i o tome mislim sve najbolje. Važno mi je da o tome glasno govorim, da ljudi održavaju svoje mentalno zdravlje, da ne misle kako će ih neko zavezati u luđačku košulju ako održavaju svoje stanje uma i duše – poručila je pjevačica, prenosi Srpskainfo.

Prihvati notifikacije