Jet set

Seka Aleksić otkrila bolne momente iz svog života: "Sjećam se, kada je otac nasrnuo na majku moj brat je skočio na njega..."

Pjevačica Svetlana Seka Aleksić oduvijek je maštala o velikoj porodici, toplini i mirnoj luci. Sve što nije imala i o čemu je sanjala kao mala, danas ima.

FOTO: MILAN ILIĆ/RINGIER
FOTO: MILAN ILIĆ/RINGIER

Kako je nerijetko govorila za domaće medije, njeno djetinjstvo obilježio je život u izbjeglištvu, vršnjačko nasilje, ali i nasilje u porodici…

Seka danas ima supruga, dvojicu sinova, uspješnu karijeru, veliki i topli dom, ali neki ožiljci na njenoj duši su i dalje tu.

Ona je otvorila dušu o bolnim momentima koje je imala u djetinjstvu, a te slike su joj i dalje u glavi.

Poroci i loši životni uslovi doveli su do toga da je od strane svog oca doživljavala ono što nijedno dijete nikada ne bi smjelo da doživi. Kako je priznala, potresne scene nasilja i dan danas je proganjaju.

– Moje odrastanje bilo je u siromaštvu. Jako siromašno. Sjećam se dvije situacije, kada je otac nasrnuo na majku. Moj brat je skočio na njega, uhvatio ga za glavu i našao prvo što mu je bilo pri ruci da ga udari. Bio je dijete, moj brat. Udarao ga je po glavi, da bi se on sklonio sa majke jer ju je tukao – kazala je Seka.

– To su strašno stresne situacije i slike koje se nikad ne zaborave. Nikad se to ne briše iz glave – dodala je ona, da bi se malo potom rasplakala.

Priznaje da je otac volio da popije, a sve što zaradi davao je drugoj djeci koja nemaju. Zbog ljubomore koja ga je pratila uz alkohol, Seka kaže da je njema majka najivše stradala.

– Proradila bi mu ljubomora i imao je zbog toga probleme sa mojom majkom, ona je najviše stradala, dobijala je batine. Bilo je više situacija kad smo ih brat i ja razdvajali, ona danas ima ožiljke po licu od tog perioda. Razvela se zbog toga i ja je razumijem, to ne treba niko da preživljava – rekla je Seka, koja je kasnije odrastala uz očuha Milana, kojeg mnogo voli.

Pjevačica je živjela u Zvorniku sve do početka rata, nakon čega bježi iz Bosne u Srbiju. Tog perioda ne voli da se sjeća, kako je priznala.

– Izbjegli smo u Banju Koviljaču 1992. godine. Tu sam završila četvrti razred osnovne škole. Bio je to period ispunjen nemaštinom i ne volim da ga se sjećam – rekla je Seka i dodala:

– Godinama smo živjeli u sobi koju nam je škola dala na korišćenje, spavali smo na strunjačama. Nismo imali šporet, komšije su znale da nešto skuvaju i donesu. Po sedam dana smo jeli samo pasulj. Poslije smo dobili šporet na poklon i bili smo jako srećni – zaključila je Seka.

Seka je oduvijek željela da se bavi pjevanjem, međutim, njena mama nije bila za to. Očuh je bio uz nju sve vrijeme kao velika podrška, a kako je rekla, kada je njena mama shvatila da za jednu noć može da zaradi pet puta više nego ona u nadnici, popustila je, piše Blic.

– Od toga smo kupili zamrzivač, i tako je to krenulo – rekla je svojevremeno Seka.

Prihvati notifikacije