Magazin

Pet dosad nepoznatih detalja o filmu Everything Everywhere All At Once koji je osvojio sedam Oscara 

Film je osvojio nagrade u gotovo svim najvažnijim kategorijama i o njemu se mnogo priča 

FOTO: YOUTUBE/SCREENSHOT
FOTO: YOUTUBE/SCREENSHOT

Film Everything Everywhere All At Once na ovogodišnjim Oscarima dobio je čak sedam zlatnih kipića, među kojima i onu najvažniju nagradu za najbolji film. 

Film su režirali Daniel Kwan i Daniel Scheinert te osvojili Oscara za najbolju režiju. 

Nagrada za glavnu žensku ulogu otišla je zvijezdi filma Michelle Yeoh. Ke Huy Quan osvojio je Oscara za najbolju sporednu mušku ulogu, a Jamie Lee Curtis za najbolju sporednu žensku ulogu. Dakle, film je osvojio nagrade u gotovo svim najvažnijim kategorijama i o njemu se mnogo priča.  

Budući da je Everything Everywhere All At Once privukao mnogo pažnje i osvojio prestižne nagrade, donosimo vam nekoliko zanimljivih i dosad nepoznatih detalja iza kulisa snimanja filma, koje je prenio portal Screen Rant. 

1. Michelle Yeoh emotivno je reagirala na scenarij 

Michelle je u svojoj karijeri doživjela mnogo uspješnih trenutaka. Glumila je u filmu Tigar i zmaj iz 2000., bila je Bondova djevojka u Sutra nikad ne umire, a gledali smo je i u filmu Crazy Rich Asians. Međutim, angažman u Sve u isto vrijeme je njezina uloga života. 

Nakon što je pročitala scenarij i saznala kroz što sve njezin lik prolazi, i emocionalno i fizički, imala je zaista dirljivu reakciju. “Ovo je prilika da svojim obožavateljima, obitelji i publici pokažem za što sam sposobna. Da budem smiješna, realna, tužna. Napokon je netko shvatio da sve to mogu”, rekla je Michelle. 

2. Jackie Chan je bio prvi izbor režisera 

S obzirom na to da u filmu ima mnogo scena s borilačkim vještinama, ne čudi što je Jackie Chan bio prvi izbor redatelja za glavnu ulogu. Iako je u kasnim šezdesetima, naprosto se činilo kao da je film stvoren za njega. Međutim, Yeoh je dobila ulogu, a njezina posvećenost scenama borbe jasno se vidi na ekranu.  

3. Daniel Radcliffe zamalo je dobio ulogu 

Daniel Radcliffe otkrio je da su redatelji željeli i njega u filmu. Nažalost, glumac ih je bio prisiljen odbiti jer je u isto vrijeme radio na predstavi. Priznao je da su Daniel Kwan i Daniel Scheinert (poznati kao Danielsi) “jedine osobe na svijetu za koje bi pristao raditi njihov film a da nije ni pročitao scenarij”. 

4. Film snimljen za manje od 40 dana 

Iako za ovakve filmove uglavnom treba nekoliko mjeseci da se snime, Danielsi su uspjeli gotovo nemoguće – film su snimili za manje od 40 dana. S obzirom na to koliko neke sekvence izgledaju komplicirano, ovaj vremenski okvir je još impresivniji.  

“Bili su tako dobro pripremljeni da su uspjeli pronaći vremena da usput naprave neke sitne promjene”, otkrila je Michelle Yeoh. Gledatelji i filmski kritičari pretpostavljaju da će ovaj redateljski dvojac zbog uspjeha filma postati vrlo tražen u svijetu. 

5. Transformacija Jamie Lee Curtis u Deirdre 

Jamie Lee Curtis igra lik Deirdre, porezne revizorice, a njezina transformacija u filmu je nevjerojatna, pogotovo što je sama radila na tome. Vizualna inspiracija bio joj je lik Elaine Bowen, koji je glumila u filmu Daddy and Them iz 2001. godine. 

Redateljima je predala fotografije sebe u liku Elaine Bowen te je na sebe preuzela zadatak traženja čudnih kombinacija odjeće i frizura koje bi zaposlenica porezne uprave mogla nositi. Nije željela da lik izgleda kao da ga glumi holivudska glumica. 

“Samo sam željela biti iskrena prema toj ženi. U svijetu postoji industrija koja pomaže sakriti stvari. Korektori. Sve se radi kako bi se prekrila stvarnost onoga što jesmo. I moja uputa svima je bila: ‘Ne želim da se išta skriva‘”, rekla je Jamie.