Politika

Pećanin iznio stav šta bi bilo: Da je Kosovo u Briselu predstavljao Alija Izetbegović, umjesto Albina Kurtija...

FOTO: EPA / EFE
FOTO: EPA / EFE

Senad Pećanin je dugogodišnji novinar, osnivač i nekadašnji urednik sarajevskog magazina Dani. No, promijenio je profesiju i za sebe kaže da je “liječeni novinar”. Na svom Twitter profilu redovno objavljuje komentare i zapažanja na aktuelna dešavanja, tako je i komentirao dešavanja oko Srbije i Kosova.

“Da je Kosovo danas u Briselu predstavljao Alija Izetbegović, umjesto Albina Kurtija, i Kosovo bi dobilo svoju “Republiku Srpsku”, napisao je Pećanin.

Podsjetimo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u ponedjeljak u Bruxellesu da Srbija i Kosovo nisu uspjeli postići dogovor u pregovorima pod pokroviteljstvom Evropske unije o sporu oko automobilskih tablica.

“Iz razloga koji mi nisu jasni, nismo uspjeli postići apsolutno nikakav dogovor, pri čemu je srpska strana bila potpuno konstruktivna i deset puta mijenjane tekstove prihvatila, a albanska strana nije htjela ništa prihvatiti”, rekao je Vučić novinarima nakon sastanka s kosovskim premijerom Albinom Kurtijem i visokim predstavnikom EU za vanjsku politiku i sigurnost Josepom Borrellom u Bruxellesu, prenosi Beta.

Prihvati notifikacije