Svijet

Papa Franjo šalje svog izaslanika Krajewskog u Svetu zemlju

Vatikan je u petak saopćio da papa Franjo ovog Božića u Svetu Zemlju šalje svog izaslanika kardinala Konrada Krajewskog 'kao znak svoje solidarnosti usred tragedije rata'.

FOTO: ARHIV
FOTO: ARHIV

Papa Franjo, ožalošćen konfliktima koji se vode u mnogim djelovima svijeta da izgleda kao da je treći svjetski rat, svaki dan moli za mir, pozivajući na prestanak sukoba koji ugrožavaju zemlju u Ukrajini, u Siriji, u mnogim zemljama Afrike i sada u Izraelu i Palestini, stoji u saopćenju, javlja italijanska novinska agencija ANSA.

Kaže se da je Papa odlučio poslati Krajewskog u Svetu zemlju kao “znak solidarnosti u patnjama onih koji lično prolaze kroz posljedice rata”.

Kardinal Krajewski pridružit će se ovom velikom pozivu za mir zajedno s jeruzalemskim latinskim patrijarhom, kardinalom Pierbattistom Pizzaballom i mjesnom crkvom, “kako bi proslavili rođenje Isusa, princa mira i jedine nade našega svijeta”, stoji u priopćenju.

Krajewski je isporučio kamione pune humanitarne pomoći Ukrajini nekoliko puta otkako ju je Rusija napala u februaru 2022.