Sastojci:
1 srednja glavica zelenog kupusa, isječena na komadiće
1 srednja cvekla, isječena na polovine
6 čehno bijelog luka, presječnih na pola
6 grančica mirođije
Tečnost za kiseljenje
950 ml vode
240 ml bijelog sirćeta
60 g šećera
590 g soli
60 ml ulja
Recept za kiseli kupus sa cveklom:
Prerežite kupus na pola, isecite jezgro, isecite ga na četvrtine, a zatim na komadiće. Oljuštite i odsecite kraj cvekle, a zatim je iseckajte na polukrugove. Stavite kupus, cveklu, beli luk i mirođiju u veliki lonac.
Prokuvajte vodu, sirće, šećer i so. Kada provri, sklonite šerpu sa vatre, dodajte ulje, promešajte da se sjedini i sipajte smesu u posudu sa povrćem. Tanjirom pokrijte povrće, a zatim na vrh stavite nešto teško. Ostavite da odstoji preko noći na pultu. Nakon toga držite pokriveno u frižideru, piše Krstarica.