Jet set

Otkriveno koliko je Aleksandra Prijović zaradila od pet koncerata u Osijeku

Aleksandra Prijović (28) s pet koncerata u pet dana je rekorderka u popunjavanju Gradskog vrta u Osijeku. U tom periodu prodefiliralo je kroz Veliku dvoranu oko 25.000 ljudi.

FOTO:  INSTAGRAM / SCREENSHOT / ALEKSANDRA PRIJOVIĆ
FOTO: INSTAGRAM / SCREENSHOT / ALEKSANDRA PRIJOVIĆ

Završila je “Prijomanija” u Osijeku u nedjelju, 18. februara, a prije nego što se nastavi u Rijeci i Varaždinu, svi se pitaju koliko je Prijović zaradila i koliko je pjevačicu iz Beloga Manastira to sve koštalo?

Pročitajte još

Velika dvorana Gradskog vrta može primiti do 6.500 ljudi, a kod Aleksandre je kapacitet bio manji zbog barskih stolova.

“Svaka večer je bila rasprodana. Otprilike je bilo oko 5.000 fanova na svakom koncertu”, kažu organizatori. Prema slobodnoj procjeni, Aleksandra je samo od prodaje karata uprihodila 875.000 eura (milion i 709 hiljada KM).

Najjeftinija karta bila je 25 (oko 49 KM), a najskuplja 45 eura (oko 88 KM), koliko je bilo potrebno izdvojiti za VIP stol.

Za najam dvorane oko 10.000 eura (oko 19,500 KM)

“Najam velike dvorane s tribinama u Nastavno-športskoj dvorani Gradski vrt po jednom koncertu iznosi 9.954,21 eura (19451,02 KM) s PDV-om. U 2023. godini u dvoranama kojima upravljaju Športski objekti održano je 16 koncerata, od toga devet u velikoj dvorani Gradski vrt. Zarada objekata po jednom iznajmljivanju iznosi oko pet hiljada eura (9,770 KM)”, rekao je za Glas Slavonije Robert Seligman, direktor Športskih objekata, koji upravljaju dvoranom Gradski vrt.

Seligman je dodao da zakupnik, u ovom slučaju Aleksandra Prijović, ima obavezu plaćanja korištenja dvorane, prijave skupa MUP-u, osigurati zaštitarsku i redarsku službu te osigurati dežurnu doktorsku službu.Također, u obvezi je napraviti policu osiguranja posjetitelja od posljedica nesretnog slučaja i odgovornosti za stvari. Športski objekti pak imaju obvezu osigurati nesmetani ulazak u dvoranu, osigurati garderobe sa sanitarnim uređajima, pristup internetskoj mreži i osigurati dežurno osoblje.

‘Izdvojila 50.000 eura na stilista, odjeću, tim…’

Srbijanski mediji tvrde da bi Aleksandrina zarada bila i veća da nije toliko uložila u kostime i produkciji. Navodno su njeni bliski prijatelji i porodica pokušali utjecati da ne troši toliki novac.

“Samo za stilistu, odjevne kombinacije i kompletan tim koji je zadužen za njen izgled izdvojila je više od 50.000 eura (97,702 KM). Surovi je profesionalac i ne žali sredstva samo kako bi sve bilo perfektno i kako bi publika s njenog koncerta otišla sretna.

Zbog toga je trenutno najpopularnija, najuspješnija i najplaćenija naša pjevačica. Mnogi su joj savjetovali da sreže troškove, da angažira jeftiniju produkciju, da iznajmi skromniju opremu, da ne kupuje skupe kostime, ali ona nije željela ni čuti.

Svjesna činjenice da živi svoj najveći san koji joj se možda nikada više neće ponoviti, želi da zauvijek iza njenih koncerata ostanu videosnimke kao svjedočanstvo jednog vremena i njenog vrtoglavog uspjeha”, rekao je izvor blizak pjevačici, piše 24sata.