Jet set

Madonna ponovno tužena zbog kašnjenja na koncertima

Madonna je ponovno tužena zbog kasnih početaka svojih nastupa uživo, a kupci ulaznica u Washingtonu D.C. optužuju je da pokazuje "potpuno nepoštivanje svojih obožavatelja".

FOTO: SCREENSHOT/TWITTER/LONDONWORLD
FOTO: SCREENSHOT/TWITTER/LONDONWORLD

Savezna kolektivna tužba podnesena je saveznom sudu u D.C.-u prošlog petka, navodi Billboardu. Tri obožavatelja tvrde da je pjevačica prekršila zakon dolaskom na pozornicu s dva sata zakašnjenja na dva nastupa u Capital One Areni u decembru 2023. U tužbi, u kojoj se kao optuženi navodi i organizator Live Nation, tvrdi se da odgođeni početak koncerata ‘Celebration Tour’ predstavlja “bezobzirnu vježbu lažnog oglašavanja”.

Odvjetnici obožavatelja napisali su: “Prisiljavanje potrošača da čekaju satima na njen nastup u vrućoj, neudobnoj areni demonstracija je Madonninog arogantnog i potpunog nepoštivanja njenih obožavatelja. „U biti, Madonna i Live Nation najgora su noćna mora potrošača.”

Dodali su: “Ova pritužba se ne odnosi na nesretne fanove koji ne žele ostati budni do kasno, već na razumne, odgovorne ljude koji su imali obveze oko dadilja, posla, izvlačenja vozila s parkirališta koja su se zatvarala u ponoć, s obzirom da javni prevoz tada više nije radio.”

Tužba je predložena kolektivna tužba koja ima za cilj zastupati sve vlasnike ulaznica koji su iskusili slične probleme. U ovom slučaju, troje obožavatelja – Elizabeth Halper-Asefi, Mary Conoboy i Nestor Monte, Jr. – tvrde da je Madonna izašla na pozornicu tek u 22:40, uprkos zakazanom vremenu početka u 20:30.

Prema tužbi, kraljica popa je rekla prisutnima: “Žao mi je što kasnim… ne, nije mi žao, takva sam ja… uvijek kasnim.” Nedavno je Madonna zatražila od suda da odbaci sličnu tužbu protiv nje u New Yorku zbog kasnog početka koncerta.

Zvijezda i odvjetnici Live Nationa tvrdili su da “nijedan razuman posjetitelj koncerta – a pogotovo nijedan obožavatelj Madonne – ne bi očekivao da će glavni izvođač na velikom koncertu u areni izaći na pozornicu u vrijeme za koje je ulaznica plaćena”.

Dodali su da fanovi ne mogu pokrenuti pravni postupak zbog nečega za što su znali kada su kupili ulaznice.

Odvjetnici u novom slučaju nazvali su taj argument “apsurdnim”, napisavši: “Zapravo, razumni potrošači su vidjeli da koncerti Taylor Swift i Brucea Springsteena, čije turneje također promovira Live Nation, počinju u vrijeme naznačeno na ulaznici i imaju slična iskustva posjećujući pozorište na Broadwayu, ili na utakmicama NFL-a i Major League baseballa.” U tužbi se također tvrdi da je u areni “neugodno vruće”, te da je sama Madonna insistirala na visokoj temperaturi. Priča se da su fanovi zvijezdi skandirali “A.C (air condition)”, a da je ona navodno odgovorila: “Je*i se! Hladno mi je!… Ako ti je vruće, onda se skini!“

Na jednom od svojih nedavnih nastupa u Miamiju na Floridi napala je produkcijsko osoblje zbog paljenja klima uređaja.