Region

Otac nestale Danke na poligrafu, majci uzeli mobitel na vještačenje, komšije: ‘Roditelji su zatvoreni, ali Ivana ju je čuvala!‘

Otac djevojčice, kako javljaju srpski mediji, podvrgnut poligrafskom ispitivanju. Ranije su objavili i da su roditelji dali iskaz na policiji.

FOTO:  BLIC / POTRAGA ZA DANKOM DRAGOMIROVIĆ
FOTO: BLIC / POTRAGA ZA DANKOM DRAGOMIROVIĆ

Blic javlja i da majka djevojčice Ivana Ilić trudna. Majci je policija, doznaje Blic, uzela mobitel i poslala ga na veštačenje.

– Policija provjerava privatni život i kontakte članova obitelji nestale Danke Ilić. Ne isključuju nijednu mogućnost dok se sve detaljno ne ispita, za Blic je rekao izvor.

Policija je uzela i snimke s kamera kako bi se utvrdilo tko je u kojem trenutku prolazio pokraj kuće obitelji Ilić u kojoj ne žive, već dolaze povremeno.

Komšinica: Danka je jedva hodala

Prema riječima komšinice, bilo je vidljivo da su roditelji voljeli Danku, a jedan od mještana sumnja da je djevojčica mogla sama pobjeći i otići tako daleko, s obzirom na to da je još jedva hodala.

– Dankina mama, Ivana, je odavde. Dankinog oca ne znam. Ivana je odavde, tu joj je otac, a majka je mrtva. Mala Danka je jako slatka. Oni su ovdje proslavljali rođendane. Kad su bili ovdje 14. januara, Danka se i dalje slabo kretala jer je mala, bila je u kolicima. Dječak je živahan. Kad su bili posljednji put bili su divni, veseli…”, rekla je susjeda obitelji Ivane Ilić.

Ona smatra da je nemoguće da dvogodišnje dijete samo završi osam kilometara od mjesta gdje je nestalo. Prema njezinim riječima, Danka 14. januar nije mogla hodati, a nezamislivo joj je da bi sada mogla sama pobjeći. Boji se da se možda poskliznula i negdje pala.

– Tko zna što se dogodilo, ali mislim da nitko nije kriv. Moje mišljenje je da Danka ne može otići 8 kilometara od majke, s obzirom na to da još nije dobro hodala. Moja majka živi u Banjskom Polju, sinoć je bila policija, stvarno ne znam…Priča se da je dijete prodano, oteto, nema šanse. Roditelji su požrtvovni. Mislim da se nešto drugo dogodilo, da nitko nije primijetio,mislim da su otišli u krivom smjeru. Ili je negdje pala ili se nešto drugo dogodilo. Kroz njihovo dvoriste ide voda iz jezera koja ide u rudnik, ne daj Bože da je tamo. Ivana je čuvala dijete”, priča susjeda za Telegraf.

Ipak, dodaje da su Ivanini roditelji bili malo “zatvoreni”. Kaže da sa susjedima nikad nisu razgovarali, ali su bili složni kao obitelj.

– Njeni roditelji su zatvoreni, ni s kim u selu nisu pričali. Čak je i onaj pradjed na zadnjem ručku bio samo oko Danke, uspavljivao je. Čudni su i zatvoreni, ne surađuju ni s kim, ali kao obitelj su dobri jedni prema drugima. Ivana ima brata Stefana, otkako su djeca rođena, svi zajedno slave rođendane ovdje”, zaključuje komšinica.