BiH

Osuđen najveći monstrum Balkana: Uz ajvar i luk jede ljudsko meso, a ono što je najstrašnije od svega - na slobodi je

Na Višem sudu posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije u Novom Sadu danas je izrečena presuda Radoju Zviceru, navodnom vođi “kavačkog klana”.

FOTO: MUP RS
FOTO: MUP RS

Osuđen je na jedinstvenu kaznu od dvije godine i pet mjeseci zatvora zbog navođenja na ovjeru neistinitog sadržaja i produženo kazneno djelo falsificiranja isprave.

Zviceru se u Novom Sadu sudilo u odsustvu, i za njim je po prijedlogu Višeg javnog tužilaštva Posebnog odjeljenja za borbu protiv korupcije 20. maja 2021. godine raspisana potjernica.

Okrivljeni Milenko Đukić, sada bivši policajac iz Temerina je zbog zloupotrebe službenog položaja i navođenja na ovjeru neistinitog sadržaja osuđen na jedinstvenu kaznu od dvije godine i tri mjeseca, piše Kurir.

Obrazlažući presudu, sutkinja Ana Stamenić je rekla da je tokom postupka dokazano da je Đukić počinio kazneno djelo za koje je optužen, i da to nije napravio kao običan dužnosnik, već kao policijski dužnosnik, a što je otežavajuća okolnost. Đukiću je izrečena i mjera zabrane obavljanja policijskog posla i u svim državnim ustanovama u trajanju od pet godina.

Pročitajte još

Početkom ove godine, Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova Srbije kazao je kako Aleksandru Vučiću o glavi radi upravo Radoje Zvicer, jedan od najopasnijih kriminalaca u Europi, vođa crnogorskog kavačkog klana.

Navodni naručitelj atentata je vođa kavačkog klana, čovjek za kojeg je u tamošnjim medijima pisalo da je, uz puno ajvara i luka, pekao i jeo ćevape od ljudskog mesa svojih neprijatelja koje su pogubili “njegovi” ljudi.

Prihvati notifikacije