BiH

Ima li kraja crnom nizu nesreća na bh. putevima: Žena sa Ilidže Golfom sletila sa puta, preminula je u bolnici

Tokom protekle noći kod Posušja se dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj je od poljedica povreda zadobivenih u nesreći, jedna osoba preminula u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar.

POLICIJSKA TRAKA ZLOČIN NESREĆA
FOTO: BOSNAINFO
Ilustracija

Prema informacijama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona (MUP ZHK), u 3.35 sati prijavljena je nesreća koja se dogodila na magistralnoj cesti M-17.5, na lokalitetu Lipovica Gradac.

Kako je za Hercegovina.info potvrdila dežurna tužiteljca Tužilaštva ZHK, E. G. (32) sa Ilidže je bila na mjestu vozača automobila Golf, dok je M. P. (43) iz Užica bio na mjestu suvozača u tom vozilu.

– Došlo je do slijetanje vozila s kolovoza u mjestu Lipovica, te su E. G. i M. P. vozilima hitne pomoći prevezeni u SKB Mostar na ukazivanje ljekarske pomoći. Od posljedica zadobivenih povreda, tokom jutra je preminula E. G., dok je M. P. za sada stabilnog zdravstvenog stanja, kazala je tužiteljica za Hercegovina.info.

O nesreći je obaviještena dežurna tužiteljica, koja je ovlastila pripadnike Policijske uprave Posušje koji su uradili uviđaj. 

Automobil je izuzet u krug PU Posušje gdje će narednih dana biti urađena neophodna vještačenja.

Po naredbi dežurne tužiteljice tokom sutrašnjeg dana bit će obavljena i obdukcija tijela smrtno stradale osobe.