Magazin

Oscar za najbolji horoskopski znak ide...

Astrologija nije test ličnosti.

FOTO: UNSPLASH
FOTO: UNSPLASH

To je drevni sistem mjerenja vremena osmišljen da održava ciklus života na ličnoj i kolektivnoj razini. Astrologija se bavi svjetlošću i njenim prenosom između nebeskih tijela. Znakovi zodijaka, iako važni, uglavnom nam govore kakvo “raspoloženje” ima ta svjetlost.

Dakle, astrologija se zapravo uopće ne bavi znakovima, no ipak mnoge zanima s kim bi trebali biti u vezi, koga izbjegavati i ko je apsolutni pobjednik na temelju svog znaka. Postoji li uopće način da se odredi koji je horoskopski znak najbolji na kvalitativni, ako ne i kvantitativni način?

Možda nije sasvim fer reći da jedan znak horoskop pobjeđuje sve ostale, ali evo tri razloga zbog kojih se Ribe smatraju najboljim horoskopskim znakom.

Ribe su vrlo svestrane

Kao promjenjiv vodeni znak, ličnost riba duboka je i očaravajuća poput okeana. To se najviše odnosi na njihovu emocionalnu dubinu i sposobnost da ostave mjesta za druge, kao i na njihovu otpornost.

Ribe su svestrane i prilagodljive, spremne transformirati se i suočiti s bilo kojom situacijom u kojoj se nalaze. Iako neki njihovu ljubaznost vide kao slabost ili njihovu sposobnost da se stope s drugima kao nedostatak samosvijesti, Ribe su u konačnici svjesne toga da identitet nadilazi ono što se događa ovdje na Zemlji, više od bilo kojeg drugog znaka.

Ribe su matični znak Jupitera, planeta nade i olakšanja

Iako neki moderni astrolozi kažu da Ribama vlada nejasni Neptun, znak Ribe savršeno je usklađen s ekspanzivnim Jupiterom. Poznat je kao veliki dobrotvor, pa je vladavina Jupitera razlog zbog kojeg Ribe mogu zauzimati toliko prostora. Njihova prisutnost prizemljuje i donosi olakšanje i njihovim prijateljima, ali i neznancima koji se nađu u njihovoj blizini.

Ribe su egzaltacija Venere, planeta ljubavi i povezanosti

Svaka planeta ima znak u kojem ima posebnu važnost, a za planetu ljubavi Veneru to su Ribe. To objašnjava zašto su Ribe znak univerzalne ljubavi, prihvaćanja i beznadnih romantičara, kao i to zašto svi, ili barem većina, vole Ribe, piše zadovoljna.hr.

Prihvati notifikacije