Magazin

Svi ga vole? Horoskopski znak koji se (navodno) slaže sa svim drugim znakovima

Svaki znak horoskopa slaže se s nekim drugim znakom ili više njih, ali ne može se slagati sa svima. Ili? Jedan horoskopski znak na glasu je kao onaj koji se slaže sa svim drugim znakovima te se lako prilagođava svakoj situaciji.

FOTO: PIXABAY
FOTO: PIXABAY

Niti jedan drugi znak horoskopa nije toliko voljan žrtvovati vlastite potrebe za dobro grupe ili sagledati situaciju iz drugačije perspektive kao što su to ribe. Njihov je blagoslov (ili prokletstvo) u tome što se uvijek pokušavaju staviti u kožu drugih ljudi. Iako zbog toga ponekad mogu preispitivati vlastiti identitet, ta osobina čini ih vrlo ugodnim i poželjnim društvom.

Doznajte zašto se ribe slažu s baš svim horoskopskim znakovima:

Ribe se lako prilagođavaju

Ribe su promjenjiv znak. Promjenjivi znakovi – blizanci, djevica i strijelac također su promjenjivi – dolaze na kraju svakog godišnjeg doba. Budući da ti znakovi predstavljaju doba godine kada se stvari neizbježno mijenjaju s početkom novog godišnjeg doba, oni se uvijek lako prilagođavaju i idu dalje u skladu s promjenama. Nadalje, ribe su promjenjivi vodeni znak. Vodeni znakovi usredotočeni su na emocije, što ribama daje ogromnu količinu empatije i one se mogu staviti na bilo čije mjesto.

Ribe kao prijatelj

Kao prijatelji, ribe su izuzetno prizemljene i pouzdane. Sa svojom jedanaestom kućom (sektorom prijateljstva) kojom vlada Saturn, planet pravila i odgovornosti, ozbiljno shvaćaju svoja prijateljstva i zajednicu. Jednom kad steknu pravog prijatelja, potrudit će se da to prijateljstvo i traje. Zemljani znakovi (bik, djevica i jarac) najprije će otkriti da ribe mogu biti najbolji prijatelji jer se upravo s njima najbolje slažu kad su prijateljstva u pitanju.

Ribe kao član porodice

Ribe su posljednji znak zodijaka i zbog toga ih se obično smatra “starim dušama” ili mudrima više od svojih godina. Kao djeca često provode porodična okupljanja čavrljajući sa starijima i odraslima, a ne trčeći po dvorištu sa svojim vršnjacima. Kao odrastu, stvari se ponovno izokreću i poprimaju dječje karakteristike, uvijek potičući na igru. Budući da njihovim područjem kuće i porodice vlada Merkur, komunikacijski planet koji mijenja strukturu oblika, one mogu preuzeti bilo koju “ulogu” koju njihova okolina treba od njih. Zračni znakovi (blizanci, vaga i vodenjak) uvijek najviše cijene ribino veselje.

Ribe kao ljubavni partneri

Ribe vole ljubav. Pa iako su poznate po tome što su zatvorene u sebe i nije im lako otvoriti se, jednom kada izađu na spoj, vrijeme provedeno s njima bit će apsolutni užitak. Područjem romantike i užitka riba vlada Mjesec. Mjesec je posvećen osjećaju ugodnosti i biti u dodiru s ritmom sadašnjosti. Ribe intuitivno znaju što trebaju raditi i kamo trebaju ići. Drugi vodeni znakovi, rak i škorpija, najbolje se slažu s ribama kad je ljubav u pitanju.

Ribe kao kolege

U području posla i karijere kojim vlada Sunce ponekad plahe ribe lako preuzmu kontrolu tokom sastanaka i rada na projektima. Ribe su također vrlo odani saradnici koji ostaju i prekovremeno boreći se da neko drugi dobije povišicu. Oni su znak koji svi žele u svom timu. Vatreni znakovi (ovan, lav i strijelac) najviše vole imati ribu za saradnika i kolegu.

Prihvati notifikacije