BiH

Oglasio se i Ramo Isak povodom potrage za nestalom djevojčicom Dankom (2) iz Srbije

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak komentarisao je za portal Radiosarajevo.ba nestanak djevojčice Danke Ilić (2) u Srbiji.

FOTO: FENA/ AMER KAJMOVIĆ
FOTO: FENA/ AMER KAJMOVIĆ

Ministar je poručio da su policijski organi Bosne i Hercegovine, pa tako i Federalna uprava policije, do utorka, 25. marta, nisu obavješteni od strane Republike Srbije kako je raspisana potraga za netalom maloljetnom djevojčicom koja je nestala na teritorij Republike Srbije.

Kontaktirali smo Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH, koja djeluje kao Nacionalni centralni biro INTERPOL-a, a iz koje nam je rečeno kako još uvijek nije stigla informacija o nestanku djevojčice”, pojasnio je ministar za naš portal.

Ramo Isak je ddoao da u ovom slučaju neće biti podignut stepen sigurnosti.

“Kada dođe da ovakvih ili sličnih dešavanja u susjednim zemljama ostale zemlje u regionu ne podižu stepen sigurnosti. Razlog za podizanje stepena sigurnosti su primjera radi teroristički napadi. Policijski organi u momentu kada se uključe u potragu sprovode sve operativne mjere i radnje iz svoje nadležnosti s ciljem pronalaska nestalog lica”, kazao je Isak za Radiosarajevo.ba.

Ministar Isak je istakao da se iskreno nada kako će djevojčica u što skorije vrijeme biti pronađena, a Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova i Federalna uprava policije spremni su da poduzme sve aktivnosti iz svoje nadležnosti ukoliko nadležni iz Republike Srbije zatraže ispomoć.

Podsjećamo, u Srbiji je nestala dvogodišnja Danka Ilić (2). Ona je nestala tokom šetnje s majkom 27. marta oko 13:45 u naselju Banjsko Pollje. Potraga za djevojčicom i dalje traje.