BiH

Obustavljen saobraćaj na dionici autoputa Bradina - Tarčin

Zbog obilnih padavina došlo je do aktiviranja klizišta na dionici autoputa A-1 smjer Bradina-Tarčin, zbog čega je obustavljen saobraćaj

FOTO: N1
FOTO: N1

U toku je čišćenje ove lokacije.

Iz BIHAMK-a upozoravaju na povremene lokalne padavine, mjestimično obilnije, te savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Također, skreću pažnju i na učestale odrone na brojnim dionicama, kao i na povećanu opasnost od klizišta.

Usljed izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica na autoputu A-1, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima: Srbljani-Bosanska Krupa, Kiseljak-Gromiljak, Lašva-Kaonik, Šićki Brod-Lukavac, Bihać-Kamenica, Ripač-Dubovsko i Bijeljina-Rača, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Uskljed radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta (u funkciji je jedna traka na mostu).

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Pojačan je promet vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška, Velika Kladuša i Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prijelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta, sapćemo je iz BIHAMK-a.

Prihvati notifikacije