BiH

Obilježena 28. godišnjica reintegracije Vogošće (FOTO)

Svečana sjednica Općinskog vijeća Vogošća održana je u Kino sali upravne zgrade JU KSC Vogošća "Jasmin Isanović Žuti" povodom obilježavanja 28. godišnjice reintegracije dijela općine Vogošća u sastav Federacije Bosne i Hercegovine.

FOTO: ESET MURAČEVIĆ
FOTO: ESET MURAČEVIĆ

“Svako ozbiljan brine za svoju budućnost, danas (23.02.2024.) održanoj Svečanoj sjednici Općinskog vijeća ove lokalne zajednice održane u povodu obilježavanja 28. godišnjice reintegracije dijela njene teritorije u prostor Federacije Bosne i Hercegovine. Međutim za budućnost Vogošće ne trebamo strahovati. Godine iza nas bile su godine napretka u svim segmentima života. Čak i u teškim vremenima kada su pokazatelji razvoja na svim stranama bilježili pad uspjevali smo održati balans i razvijati našu sredinu čineći je tako mjestom lijepog i ugodnog življenja”, kazao je Migdad Hasanović, načelnik općine Vogošća.

U nastavku svog izlaganja istakao je brojne pokazatelje napretka razvojaVogošće u posljednjih 28 godina, ali i naznačio neke projekte koji će se u skorijoj budućnosti realizovati.

“Ovakve prigode trebaju nam poslužiti da građanima kažemo kako je nekada uistinu bilo, kako se danas živi i šta nas to sutra čeka, istakao je Avdo Gljiva, predsjedavajući Općinskog vijeća Vogošća. Na mnoga pitanja danas nemamo odgovore, a još uvijek su i sa jedne i sa druge strane mutni oblaci nad našom zemljom Bosnom i Hercegovinom. Još uvijek se u Zagrebu i Beogradu “kroji” kakva to naša zemlja treba biti, šta nam je potrebno i koga to na izborima treba birati u organe vlasti. Političk pluralizam nas razjedinjuje, svađa, dovodi to toga da gubimo snagu. Tako mešetarma koji našoj zemlji ne misle dobro idemo na ruku. Treba nam jedinstvo i to da svako od nas na svojim radnim i drugim mjestima radi sve ono što uistinu treba kako bi lakše iznad naše zemlje otjerali mutne oblake i živjeli u slobodi,sreći i blagostanju, kazao je Hasanović.

Svečanoj sjednici prisustvovao je i Omer Osmanović, Ministar za boračkapitanja u Vladi Kantona Sarajevu i drugi gosti iz političkog, kulturnog i javnog života.

“Mi slobodu nismo dobili. Za nju smo smo se izborili i danas u njoj stvaramo uslove za bolje i ugodnije življenje građana”, rekao je Omer Osmanović

Prikazan je i prigodan dokumentareni film o reintegraciji dijela Vogošće u prostor Federacije BiH kojeg je uradila RTV Vogošća, Ansambl “Nota” , priredilo je prigodan kulturno-zabavni program.

Pred početak svečane sjednice Općinskog vijeća delegacije Općine, Koordinacije boračkih organizacija i stranaka koje participiraju u radu općinskog zakonodavnog tijela položile su cvijeće na Centralnom spomen obilježju šehidima i poginulim borcima na „Trgu branilaca Vogošće“, ispred Upravne zgrade Javne ustanove KSC “Jasmin Isanović Žuti” i Spomenicima civilnim žrtvama rata i ubijenim logorašima u parku uz ulicu Akifa ef.Biserovića.

Eset Muračević.

FOTO: ESET MURAČEVIĆ
FOTO: ESET MURAČEVIĆ
FOTO: ESET MURAČEVIĆ
FOTO: ESET MURAČEVIĆ
FOTO: ESET MURAČEVIĆ
FOTO: ESET MURAČEVIĆ
FOTO: ESET MURAČEVIĆ
FOTO: ESET MURAČEVIĆ

Prihvati notifikacije