Sarajevo

VOGOŠĆA Srednjoškolski centar obilježio 45 godina postojanja

Svima onima koji su u vremenu iza podržavali naš rad neizmjerno smo zahvalni, rekao je Elvir Sućeska, direktor Srednjoškolskog centra Vogošća na današnjoj (03.04.2024.) manifestaciji vezanoj za obilježavanje Dana škole i 45. godina postojanja ove obrazovne ustanove.

FOTO: ESET MURAČEVIĆ
FOTO: ESET MURAČEVIĆ

Naravno, zahvalni smo i profesorima na trudu i zalaganju kojeg su posvetili radu sa našim učenicima koji su postizali i sad postižu značajne uspjehe u nastavnim i vannastavnim aktivnostima. Raduje nas činjenica da je naših učenika malo na Birou za zapošljavanje, jer vrlo brzo dođu do zaposlenja. Mnogi od njih danas imaju svoje firme ili su istaknuti društveno politički radnici.

FOTO: ESET MURAČEVIĆ
FOTO: ESET MURAČEVIĆ

Vrlo zanimljivim kulturno-zabavnim programom učenici su počastili brojne prijatelje i zvanice te tako pokazali da uz stručno obrazovanje, posjeduju i druge vještine i sposobnosti.

Bila je ovo prilika da se zasluženim pojedincima i organizacijama, za podršku u radu centra, dodijele prigodne zahvalnice i priznanja. Također, priznanja su uručena i učenicima koji su postigli odlične rezultate, nekadašnjim uposlenicima škole…

Tokom dana trajao je i “Dan otvorenih vrata” u okviru kojeg su se maturanti vogošćanskih osnovnih škola mogli upoznati sa onim što im može ponuditi Srednjoškolski centar Vogošća.

Eset Muračević

Prihvati notifikacije