Retrovizor

Obilježena 18. godišnjica smrti doktora Abdulaha Nakaša

Osoblje Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš“, na čelu s direktorom Ismetom Gavrankapetanovićem, danas je polaganjem cvijeća na spomen-česmi u krugu ove zdravstvene ustanove, te učenjem Fatihe i minutom šutnje, odalo počast hirurgu i humanisti po kojem bolnica nosi ime, a povodom 18. godišnjice njegove smrti.

FOTO: OPĆA BOLNICA
FOTO: OPĆA BOLNICA

Kolege su i ovoga puta podsjetile na predan rad i veliku humanost doktora Abdulaha Nakaša, specijaliste opće hirurgije i šefa hirurških disciplina u tadašnjoj Državnoj bolnici i glavnog hirurga Armije RBiH.

Posebno su istakli njegov doprinos tokom najtežih dana opsade Sarajeva te požrtvovani odnos prema pacijentima, ali i kolegama i saradnicima.

Prim. dr. Abdulah Nakaš dao je nemjerljiv doprinos kao hirurg, ali i kao dugogodišnji predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata zaposlenih u zdravstvu FBiH, Ljekarskoj komori Kantona Sarajevo, gdje je bio član, te kao zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. Za svoj rad u periodu agresije na Sarajevo i RBiH te poratni angažman u oblasti medicinskih nauka nagrađen je Šestoaprilskom nagradom Grada Sarajeva, saopćeno je iz Opće bolnice.

Prihvati notifikacije