Sarajevo

Obilježena 123. godišnjica Doma za djecu bez roditeljskog staranja

Danas je obilježena 123. godišnjica Doma za djecu bez roditeljskog staranja.

FOTO: DOM BJELAVE
FOTO: DOM BJELAVE

Obilježavanju 123. godišnjice prisustvovao je veliki broj zvanica, saradnici ustanova iz obrazovnog, zdravstvenog, socijalnog sektora te donatori i prijatelji ustanove.

Direktor Doma Tarik Smailbegović je pojasnio da Dom trenutno broji 88 štićenika smještenih u prihvatilištima.

– Današnji dan je posebno važan uposlenicima, ljudima koji svakodnevno rade sa štićenicima, a koji imaju ogromno iskustvo i sve svoje napore ulažu, kako bi djeca imala sretnije djetinjstvo, istakao je Smailbegović.

Odjeljenja i nove usluge koje nudi ova javna ustanova su Odjeljenja I, i II (Montessori vrtić), Odjeljenje III, Prihvatilište za djecu, Servis za podršku porodicama i djeci,  Dnevni centar za djecu, Mali porodični dom /kuća na Blagovcu, Mali porodični dom /kuća u Sokolović Koloniji, Mali porodični dom / Stan u Titovoj ulici.

Načelnik općine Centar Srđan Mandić je izrazio zadovoljstvo što općina kao odgovorna društvena zajednica može pomagati humani rad jedne takve ustanove kao što je Dom za djecu bez roditeljskog staranja.

– Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama je jedna institucija koja decenijama ispunjava jednu vrlo važnu humanu misiju i nama je zadovoljstvo da se možemo odazvati pozivu da pomognemo u realizaciji projekata, poručio je načelnik Mandić.

Prihvati notifikacije