Magazin

Nisu dovoljni samo voda i so: Bareni krompir biće ukusniji ako dodate 1 tajni sastojak

Zahvaljujući ovoj metodi, ukus krompira postaje intenzivniji

FOTO: PIXABAY
FOTO: PIXABAY
Ilustracija

Krompir je neophodan sastojak u kuhinji. Hranljiva je, zasitna, raznovrsna i popularna i kod odraslih i kod djece.

Pored toga, postoji mnogo trikova koji se mogu koristiti za postizanje boljih rezultata u pripremi receptura za krompir.

Otkrićemo vam trik kako da kuhate krompir kako bi dobili najbolji ukus ove namirnice!

Sirće je proizvod koji uvijek imamo, bilo bijelo ili vinsko, ne može da nedostaje u našem kuhinjskom ormariću. Odličan je za ekološki prihvatljivo i efikasno sredstvo za čišćenje, kao i za kozmetičke proizvode, ali još uvek ne znate šta može da uradi za krompir. Kako bijeli krompir ima veći udio skroba, idealan je (zbog brašnaste teksture) za pripremu ukusnog pirea. S druge strane, tvrđi krompir (voštane teksture) je idealan za pripremu pomfrita ili pečenog krompira. Sve što treba da uradite je da kuhate krompir 30 minuta i posle 15 minuta kuvanja dodajte so i malo sirćeta.

Sirće pomaže krompiru da formira tanku kožicu spolja, tako da im koža pomaže da zadrže oblik. Bilo koje sirće da koristite, poslužiće. Ne zaboravite da ne dodajete previše da biste izbjegli gorak ukus krompira. Jedna kašičica je dovoljna za 4 ili 5 krompira. Uz to, pH sirćeta sprječava razlaganje pektina iz krompira.

Umjesto sirćeta možete koristiti i limunov sok. Zahvaljujući ovoj metodi, ukus krompira postaje intenzivniji. Vrijedi pokušati, jer je krompir sa limunovim sokom veoma dobra kombinacija.