Sarajevo

Irfan Čengić na čelu Starog Grada: "Bit ću načelnik svih ljudi!"

Prijevremeni izbori za načelnika Općine Stari Grad u Sarajevu održali su se danas. Glasanje je zatvoreno u 19:00 sati nakon čega je krenulo brojanje. Građani su birali između Dženana Selimbegovića (SDA) i Irfana Čengića (SDP).

FOTO: FENA/HARUN MUMINOVIC
FOTO: FENA/HARUN MUMINOVIC

Pravo glasa je imalo 36.195 birača, a to pravo je do 15 sati iskoristilo 21,54 posto glasača.

Pobjedu je odnio Irfan Čengić.

– Prema podacima timova s terena, oko 65 posto građana što su glasali dali su podršku njemu, nominalno, nih oko 6.000, što je na malu izlaznost birača, više glasova nego u prvom mandatu prethodnog načelnika, odnosno najveća podrška jednom kandidatu za načelnika ikad u ovoj općini, kazao je Čengić.

Pročitajte još

Čengić se večeras ranije oglasio i na svom Instagram profilu:

“Hvala ljudi za podršku. Starim Gradom se ne vlada, Starom Gradu se služi. Narednih 11 mjeseci ću služiti građanima i tražiti vaše povjerenje za dalje na osnovu rezultata rada. Vodili smo čistu, pozitivnu kampanju, kampanju o budućnosti o Starom Gradu, o nama a ne drugima.

Moji prijatelji, vijećnici, naše porodice i ja su bili žrtve laži, napada i potvara, ali narod je to prepoznao. Hvala svima koji su srcem bili uz mene, kao što sam rekao ovo je pobjeda svih nas, a poraz bi bio samo moj.

Bit ću načelnik svih ljudi, stranački interesi će biti sa strane a to očekujem i od vijećnika. Starom Gradu ćemo donijeti novu energiju, nove projekte, novi odnos prema ljudima, novo vrijeme bez korupije i pozivam da nas pratite da li se držimo obećanja.

Stari Grad voli svoju djecu…”, napisao je Čengić.

Prihvati notifikacije