BiH

Nesreća u Nevesinju: Pokušava se izvući tijelo unesrećenog, uviđaj još traje

14.50 - Nadležne stručne službe pokušavaju izvući tijelo radnika koji je danas poginuo prilikom obrušavanja tunela "Zovi Do" u mjestu Džinova mahala u Nevesinju, a uviđaj još nije obavljen, rečeno je Srni u Okružnom tužilaštvu u Trebinju.Iz Tužilaštva su naveli da se još nisu stekli uslovi za obavljanje uviđaja jer se s pažnjom preduzimaju aktivnosti zbog opasnosti od daljeg obrušavanja tunela.

FOTO: ILUSTRACIJA/TREBINJEDANAS
FOTO: ILUSTRACIJA/TREBINJEDANAS

Nastradali radnik bio je angažovan na radovima u tunelu koji se gradi za potrebe Hidroelektrane “Dabar”, rekli su iz Tužilaštva.

Radnik čiji su inicijali A.Đ. /55/ iz Živinica poginuo je prilikom obrušavanja tog tunela, a povrijeđeni su tridesetsedmogodišnji radnik iz Donjeg Vakufa i pedesetpetogodišnji radnik iz Bileće, koji su zbrinuti u Bolnici Nevesinje i van životne su opasnosti.

13.45 – Radnik čiji su inicijali A.Đ. (55) iz Živinica poginuo je jutros u obrušavanju tunela “Zovi Do” u mjestu Džinova mahala u opštini Nevesinje, a povrijeđeni su tridesetsedmogodišnji radnik iz Donjeg Vakufa i pedesetpetogodišnji radnik iz Bileće, rečeno je Srni u policiji.

Direktor Bolnice Nevesinje Velibor Milivojević izjavio je da su dva povrijeđena radnika zbrinuta u ovoj zdravstvenoj ustanovi i da su van životne opasnosti.

-Jedan radnik je primljen sa lakšim tjelesnim povredama i zadržan je na posmatranju, drugi ima prelom lijeve potkoljenice i van je životne opasnosti, te je zadržan na posmatranju i daljoj medicinskoj obradi – naveo je Milivojević.

Direktor Hidroelektrane “Dabar” Slaviša Stajić izjavio je Srni da je riječ o radnicima preduzeća “Integral inžinjerng”, koje je izvođač radova na tunelu.

On je naveo da tijelo nastradalog radnika nije izvučeno i da se pokušava naći rješenje kako da se dođe do njega, a da ljudski životi ne budu ugroženi.

-Pokušali su da ga izvuku, ali se onda dogodio dodatni odron koji je zatrpao i tijelo i mašinu. Traži se rješenje kako da se dođe do tijela – dodao je Stajić.

Iz Policijske uprave Trebinje ranije je saopšteno da će dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Trebinju zajedno sa pripadnicima te uprave izvršiti uviđaj na licu mjesta kad se steknu uslovi.

Prihvati notifikacije