Možda ste od onih koji ga pripremaju na starinski način.
Domaćice kažu da nema ničeg prostijeg nego skuhati grašak. Otvorite kesu zamrznutog povrća, sipate u vodu koja ključa, ostavite da vri nekoliko minuta, pa ocijedite i začinite. No, treba dodati nešto.
Možda ste od onih koji ga pripremaju na starinski način!?
PRIPREMA
Prvo izdinstate malo crnog i bijelog luka, pa zatim mrkvu i na kraju dodate grašak kuhate sve do zaprške.
Na kraju bogato zapržite i servirate. Sada nutricionisti imaju potpuno novi prijedlog.
U toploj tavi otopite malo putera, dodajte zamrznuti grašak i poklopite, pa na tihoj vatri ostavite da se polako dinsta u sopstvenoj tečnosti.
Puter je najvažniji sastojak u ovom receptu za grašak, jer mu daje poseban ukus, ali valja dodati i kašiku šećera, tako ćete dobiti pravi specijalitet.
Desetak minuta kasnije možete dodati začine po želji.
Prijatno!