Magazin

Neodoljiv recept za grašak: Tajni sastojak koji će vas oduševiti!

Grašak nikada nije bio ukusniji! Uz ovaj jednostavan, ali genijalan recept, otkrićete potpuno novi način njegove pripreme koji će vas oduševiti.

FOTO: SB
FOTO: SB

 Možda ste od onih koji ga pripremaju na starinski način.

Domaćice kažu da nema ničeg prostijeg nego skuhati grašak. Otvorite kesu zamrznutog povrća, sipate u vodu koja ključa, ostavite da vri nekoliko minuta, pa ocijedite i začinite. No, treba dodati nešto.

Možda ste od onih koji ga pripremaju na starinski način!?

Pročitajte još

PRIPREMA

Prvo izdinstate malo crnog i bijelog luka, pa zatim mrkvu i na kraju dodate grašak kuhate sve do zaprške.

Na kraju bogato zapržite i servirate. Sada nutricionisti imaju potpuno novi prijedlog.

U toploj tavi otopite malo putera, dodajte zamrznuti grašak i poklopite, pa na tihoj vatri ostavite da se polako dinsta u sopstvenoj tečnosti. 

Puter je najvažniji sastojak u ovom receptu za grašak, jer mu daje poseban ukus, ali valja dodati i kašiku šećera, tako ćete dobiti pravi specijalitet.

Desetak minuta kasnije možete dodati začine po želji.

Prijatno!