Magazin

Nedim Sladić: Prolazan ugrizić zime, čuvajte sada imunitet!

Srijeda je osvanula osjetno hladnija, nego što je to bio utorak.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

“Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama i u višim područjima sa snijegom. Prema kraju dana ili u večernjim satima u nizinama centralne i istočne Bosne može biti susnježice ili slabog snijega. Vjetar u Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjeren do pojačan, povremeno sa jakim udarima, a u ostatku zemlje slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura od 4 do 10, na jugu do 14 °C”, najavili su iz Federalnog hidrometereološkog zavoda (FHMZ).

Nedim Sladić, amater metereolog sa tačnim prognozama od kojeg svi očekujemo nove prognoze svakodnevno kratko se na svom Facebook profilu osvrnuo na prognozu vremena.

U jednom dijelu napisao je:

“Srijeda – prolazan ugrizić zime i skoro petnaest do dvadeset stepeni niža temperatura u odnosu na danas. Zaboravit ćete na njega već u subotu kad će ponovo biti za petnaest stepeni toplije. Klackalica, tipična za mart. Što bi moj profesor Zubić rekao – čuvajte sada imunitet, dosta D vitamina i kalcija”, istakao je Sladić.

Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Povećana naoblaka, padavine i tmurno vrijeme praćeno zahlađenjem, kod hroničnih bolesnika uzrokovaće tegobe, pretežno u vidu reumatskih i bolova na mjestu ozljeda, glavobolje, promjene raspoloženja. Uz povremeno jače sjeverno strujanje tokom dana, preporučljivo je adekvatno se odjenuti i posvetiti pažnju zaštiti od nižih temperatura, naročito astmatičari i osobe sa ishemijskim problemima, naveli su iz FHMZ.

Prihvati notifikacije