Svijet

NE DAJ BOŽE DA SE TLO ZATRESE Izgled zgrade u Istanbulu pokrenuo raspravu na društvenim mrežama

Fotografija petospratnice u Istanbulu izazvala je diskusiju na društvenim mrežama o riziku od urušavanja u zemljotresu.

FOTO: TWITTER/PUSHOLDER
FOTO: TWITTER/PUSHOLDER

Eser Karataš, izvođač radova na izgradnji zgrade, koja izgleda kao da je izgrađena na tankom zidu sa svojom trouglastom strukturom, poručio je kako je “ova zgrada definitivno u skladu sa propisima o zemljotresima”.

Fotografija petospratne zgrade Savaš, u istanbulskom distriktu Cekmekoy, podijeljena na društvenim mrežama, izazvala je kontroverzu. Na njoj se vidi poslovni prostor u prizemlju, koji s prednje strane izgleda kao tanki zid trokutaste strukture iznad kojeg je objekat. Ovo sve je izazvala raspravu o “rizicima od urušavanja u zemljotresu”, prenosi N1.

Građevinac Eser Karataš zabrinutim pojedincima poručio je kako je dokumentaciju za izgradnju “sporne” zgrade odobrila opština i da su mogli to i sami saznati da su se prvo raspitali kod izvođača radova.

“Strukturu i oblik zgrade su odobreni od opštine. Ovu zgradu i koristi opština. U skladu je sa propisom”, kazao je Karataš te je zamolio sve koji su na društvenim mrežama podijelili fotografiju “rizične” zgrade da to isto učine i sa njegovom reakcijom.

“Pokrenut ćemo sudski postupak. U našoj zgradi nema problema”, zaključio je izvođač radova, prenose turski mediji.

Prihvati notifikacije