Svijet

Nastavljeni izraelski napadi na Pojas Gaze, ima mrtvih i ranjenih

Nekoliko Palestinaca, uključujući djecu, je ubijeno, a mnogi su ranjeni u izraelskim zračnim napadima tokom noći u različitim područjima Pojasa Gaze, rekli su svjedoci i medicinski izvori za Anadolu.

FOTO: AA
FOTO: AA
Arhiva

Izraelski ratni avioni bombardovali su tri kuće u Gazi. Ubijen je i ranjen veliki broj Palestinaca, uključujući i djecu, rekli su izvori iz bolnice Al-Ahli u gradu Gazi.

Bombardovana je i kuća u blizini džamije šeika Zakarije u kvartu Al-Daraj, zatim u naselju Sabra u južnom dijelu grada Gaze, kao i u kvartu Sheikh Radwan, na sjeveru grada.

Izraelski borbeni avioni bombardovali su i kuću u Beit Lahiyji u sjevernom Pojasu Gaze. Svjedoci su naveli da je ubijen veliki broj Palestinaca.

Pročitajte još

Medicinski izvori u Kuvajtskoj bolnici rekli su da je troje Palestinca ubijeno, a sedam ranjeno, uključujući i djecu, u napadu na kuću u naselju Tel al-Sultan u Rafahu, u južnom Pojasu Gaze.

Izraelska vojna vozila izvršila su ograničeni upad istočno od grada Deir al-Balah, u centralnom dijelu Pojasa Gaze, rekli su svjedoci.

Izrael je napao Pojas Gaze nakon prekograničnog napada Hamasa 7. oktobra prošle godine u kojem je poginulo oko 1.200 ljudi.

Više 35.400 Palestinaca, većinom žena i djece, od tada je ubijeno, a više od 79.300 je povrijeđeno, prema podacima palestinskih zdravstvenih vlasti.

Izrael je pred Međunarodnim sudom pravde optužen za genocid. Privremenom presudom u januaru Tel Avivu je naloženo da zaustavi genocidna djela i poduzme mjere kako bi se osiguralo pružanje humanitarne pomoći civilima u Gazi.