Magazin

Napravite savršen doručak uz brze puter kiflice!

Kiflice su odličan izbor za početak svakog dana, a njihova priprema iznimno je brza i jednostavna.

FOTO: PRINTSCREEN VIDEO / YOUTUBE SAŠINA KUHINJA
FOTO: PRINTSCREEN VIDEO / YOUTUBE SAŠINA KUHINJA
Ilustracija

Uz ovaj recept dobit ćete najmekše kiflice koje će vas oduševiti.

Moguće ih je pripremiti u slatkoj ili slanoj varijanti – vi birate!

Sastojci

750 grama brašna

150 grama maslaca

1/2 litra mlijeka

50 grama svježeg kvasca

1 jaje

malo šećera za slatku varijantu

dodati 125 g šećera u prahu i

30–40 g otopljenog maslaca za premaz

Priprema

Prokuhajte mlijeko pomiješano sa šećerom u prahu i maslacem. Potom u smjesu dodajte svježi kvasac. Dodajte i so i brašno, pa umijesite glatko tijesto. Od dobivenog tijesta oblikujte kiflice i filujte po želji, pa ih premažite otopljenim maslacem i poredajte na podmazan pleh.

Prekrijte pamučnom krpom i ostavite da odstoje sat vremena na sobnoj temperaturi. Prije pečenja svaku kiflicu premažite smjesom od umućenog jajeta i malo soli. Pecite ih 8 minuta na 250 stepeni u prethodno zagrijanoj rerni.