Uz ovaj recept dobit ćete najmekše kiflice koje će vas oduševiti.
Moguće ih je pripremiti u slatkoj ili slanoj varijanti – vi birate!
Sastojci
750 grama brašna
150 grama maslaca
1/2 litra mlijeka
50 grama svježeg kvasca
1 jaje
malo šećera za slatku varijantu
dodati 125 g šećera u prahu i
30–40 g otopljenog maslaca za premaz
Priprema
Prokuhajte mlijeko pomiješano sa šećerom u prahu i maslacem. Potom u smjesu dodajte svježi kvasac. Dodajte i so i brašno, pa umijesite glatko tijesto. Od dobivenog tijesta oblikujte kiflice i filujte po želji, pa ih premažite otopljenim maslacem i poredajte na podmazan pleh.
Prekrijte pamučnom krpom i ostavite da odstoje sat vremena na sobnoj temperaturi. Prije pečenja svaku kiflicu premažite smjesom od umućenog jajeta i malo soli. Pecite ih 8 minuta na 250 stepeni u prethodno zagrijanoj rerni.