Magazin

Najbrže, najmekše, najukusnije... Ovo je najbolji recept za kiflice!

Kiflice su neobilazan dio svake trpeze, a možemo ih jesti na "milion" načina, i u svako doba dana.

FOTO: PRINTSCREEN VIDEO / YOUTUBE SAŠINA KUHINJA
FOTO: PRINTSCREEN VIDEO / YOUTUBE SAŠINA KUHINJA

Za ovu subotu, pronašli smo recept za najbrže i najmekše kiflice (vjerujte nam, probali smo).

Za manje od 40 minuta, sve je gotovo i vi, vaši prijatelji i ukućani začas ćete uživati u ovim izvrsnim slasticama – slatke, slane, s punjenjem ili bez, možete ih praviti kako god vama odgovara!

Pročitajte još

Sastojci

6oog mekog brašna

200ml jogurta ili čvrstog kiselog mljeka

200ml mlijeka

100ml ulja

1 mala kašika soli

1 mala kašika šećera

1 prašak za pecivo

1 kesica suhog kvasca

premazivanje:

1 žumance

susam

Priprema:

U mlako mlijeko stavite suhi kvasac i šećer pa onda sve ostale sastojke i dobro, dobro umijesite rukom. Dobit ćete tvrđe tijesto koje je izrazito pogodno za rad.

Podijelite tijesto na dva dijela i sa oklagijom razvucite tijesto u krug (možete preko tijesta staviti plastičnu foliju, kako vam se tijesto ne bi lijepilo za oklagiju).

Tijesto isijecite na trokutove (pogledajte u fotogaleriji kako), a tako uradite i s drugim dijelom tijesta, navodi Coolinarika.

Premažite ih žumancetom i pospite susamom. Pecite ih (najbolje na papiru za pečenje preko pleha) u zagrijanoj rerni na 180° nekih 20-ak minuta i to je to! Prijatno vam!