Nije ih teško napraviti (probali smo) i veoma su ukusni, piše portal Recepti.com.
Sastojci
Za 20 ražnjića potrebno je:
1 file pilećih prsa
150 grama tanko rezane pancete
jedna tikvica srednje veličine
vegeta, biber, so
štapići za ražnjiće.
Priprema:
Od filea napraviti po četiri veća odreska koja treba dobro stanjiti i istući batom za meso. Ovo ćete najlakše napraviti preko prozirne folije ili vrećice za zamrzavanje, s obzirom pileće bijelo meso veoma osjetljivo i moglo bi se doslovno raspasti prilikom udaranja batom za meso. Tako dobijene odreske nakapati sa malo ulja i posoliti.
Tikvice izrezati na tanke šnitice.
Na svaki odrezak složiti po dvije šnite pancete, jednu do druge, a preko njih položiti tanko rezane tikvice.
Pažljivo i što čvršće zarolati meso.
Složiti po dvije rolnice jednu uz drugu, probosti kroz sve slojeve štapićima za ražnjiće u malim razmacima pa oštrim nožem prerezati između štapića kako bi se dobili zasebni ražnjići, svaki sa po dvije rolnice.
Tako pripremljene ražnjiće peći na malo ulja u gril tavi ili na roštilju sa obje strane. Dovoljno je peći sa svake strane po tri do četiri minuta na jakoj temperaturi.
Poslužiti uz prilog po želji i salatu. Prijatno!