Magazin

Napravite jednostavan i ukusan ručak za cijelu porodicu, ovo je recept za šarene pileće ražnjiće

Ove ražnjiće ćete zavoljeti na prvi pogled, a obožavaćete ih kada ih probate te smo uvjereni da će postati redovan gost vaše trpeze.

FOTO: RECI PECI
FOTO: RECI PECI

Nije ih teško napraviti (probali smo) i veoma su ukusni, piše portal Recepti.com.

Sastojci

Za 20 ražnjića potrebno je:

1 file pilećih prsa

150 grama tanko rezane pancete

jedna tikvica srednje veličine

vegeta, biber, so

štapići za ražnjiće.

Priprema:

Od filea napraviti po četiri veća odreska koja treba dobro stanjiti i istući batom za meso. Ovo ćete najlakše napraviti preko prozirne folije ili vrećice za zamrzavanje, s obzirom pileće bijelo meso veoma osjetljivo i moglo bi se doslovno raspasti prilikom udaranja batom za meso. Tako dobijene odreske nakapati sa malo ulja i posoliti.

Tikvice izrezati na tanke šnitice.

Na svaki odrezak složiti po dvije šnite pancete, jednu do druge, a preko njih položiti tanko rezane tikvice.

Pažljivo i što čvršće zarolati meso.

Složiti po dvije rolnice jednu uz drugu, probosti kroz sve slojeve štapićima za ražnjiće u malim razmacima pa oštrim nožem prerezati između štapića kako bi se dobili zasebni ražnjići, svaki sa po dvije rolnice.

Tako pripremljene ražnjiće peći na malo ulja u gril tavi ili na roštilju sa obje strane. Dovoljno je peći sa svake strane po tri do četiri minuta na jakoj temperaturi.

Poslužiti uz prilog po želji i salatu. Prijatno!