BiH

Nakon što je objavljena fotografija Arnela i Rame Isaka u vožnji helikopterom do Srebrenice, reagovali iz SDA

Fotografija Arnela i Rame Isaka koji poziraju u helikopteru izazvala je veliki broj komentara na društvenim mrežama.

FOTO: PRINTSCREEN DRUŠTVENE MREŽE
FOTO: PRINTSCREEN DRUŠTVENE MREŽE
Arnel i Ramo Isak

Vožnja helikopterom u privatnom aranžmanu ne bi bila ništa čudno, međutim reakcije je izazvala činjenica da je federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak do Potočara službenim helikopterom išao sa svojim sinom Arnelom, inače federalnim zastupnikom.

Tim povodom oglasio se Klub zastupnika SDA u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine:

Pročitajte još

“Zadnjih dana svjedočimo neviđenom bahaćenju ministra unutrašnjih poslova FBiH Rame Isaka. Nakon što je javnost nedavno pozdravio iz helikoptera i to podijelio na društvenim mrežama, 11. jula na dan obilježavanja genocida, otišao je korak dalje”, saopćio je Klub zastupnika SDA u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine.

Dok su svi ostali u Srebrenicu krenuli pješke, biciklima i automobilima ministar u nametnutoj Vladi je ponovo koristio helikopter. Ovaj put s njim je letio i sin Arnel kojeg parlamentarna većina planira imenovati za dopredsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta FBiH.

“I ponovo je, ponosno, građane pozdravio iz helikoptera putem društvenih mreža. Radi se o očitoj zloupotrebi javnih resursa na koju niko iz Vlade ne reaguje.

Još nam se punudi degutantno i ponižavajuće opravdanje zašto je sin zastupnik sa ocem ministrom u helikopteru.

Zahtijevamo da se ovaj slučaj ispita, utvrdi odgovornost za zloupotrebe i hitno zaustavi nezakonito korištenje javnih resursa za potrebe porodičnih druženja”, navedeno je u saopćenju.