Magazin

Najbolji doručak vikendom: Slani lokumi ili peksimeti

Brzo, jednostavno i jako ukusno, a subotom ili nedjeljom ujutro nema slađeg načina da obraduje svoje ukućane ili, pak, sami sebe.

FOTO: YOUTUBE/SCREENCHOT
FOTO: YOUTUBE/SCREENCHOT

Prijatno!

Pročitajte još

Sastojci

600-700 g brašna

150 ml vrhnja

200 ml jogurta

sol

2 jaja

1 prašak za pecivo

mlijeka po potrebi

ulje za prženje

Način pripreme:

Prosijati zajedno brašno i prašak za pecivo i staviti ih na radnu podlogu te napraviti ‘prsten’ od toga. U rupu od prstena ubaciti jogurt, jaja, vrhnje, mlijeko i sol, i polako prstima miješati.

Pobrašniti površinu i razvaljati tijesto pola centimetra debljine.

Izrezati na baklavice i pržiti na srednje jakoj vatri u tavi s malo više ulja. Napominjemo da se lokumi jako brzo prže.