BiH

Načelnik Zajedničkog štaba OSBiH Knežević sa načelnikom Zajedničkog štaba OS Turske

Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnik Gojko Knežević se u toku službenog boravka u Republici Turskoj sastao sa načelnikom Zajedničkog štaba Oružanih snaga Republike Turske generalom Metinom Gurakom.

FOTO: MOBIH
FOTO: MOBIH

Generali Knežević i Gurak su tokom sastanka razgovarali o implementaciji Plana bilateralne vojne saradnje dviju zemalja, školovanju pripadnika OSBiH na vojno-obrazovnim ustanovama u Republici Turskoj, školovanju bh. kadeta na turskim vojnim akademijama te potencijalnim terminima uzajamnih posjeta načelnika oružanih snaga dviju zemalja.

Delegacija Oružanih snaga BiH, na čelu sa generalom Kneževićem, danas prisustvuje Danu visokih zvanica na vježbi “EFES 24”, na kojoj učestvuje i 32 pripadnika 6. pješadijske brigade Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

U delegaciji OSBiH, pored generala Kneževića se nalaze i komandant Operativne komande OSBiH generalmajor Mirzet Lubenović i komandant Komande za podršku generalmajor Zdravko Rezo, sa ostalim saradnicima, saopćeno je iz MOBiH.