Magazin

MOŽETE IH JESTI ODMAH Recept za kisele paprike bez konzervansa

Zimnica je teško zamisliva bez paprika, ali ako ste već sada raspoloženi da probate nešto od specijaliteta koji obično čekaju kasnu jesen - isprobajte recept za paprike koje možete jesti dan nakon što ih napravite. Uputstvo za pripremu pronašli smo na Instagram stranici zeljaninecarolije.

FOTO: SCREENSHOT
FOTO: SCREENSHOT

Zimnica obično asocira na hladnije dane, ali ako ne želite čekati kasnu jesen da uživate u ukusnim domaćim specijalitetima, imamo savršen recept za vas!

Paprike, nezaobilazan dio svakog špajza, mogu biti gotove i spremne za jelo već dan nakon pripreme. Inspiraciju i uputstvo pronašli smo na popularnoj Instagram stranici “Željanine čarolije.”

Pročitajte još

Sastojci:

4-5 kg crvenih paprika

2-3 glavice bijelog luka

malo peršuna

Preliv:

3 litra vode

1 šoljica ( od kafe)

ulja

1 šoljica sirćeta 9%

6 kašika soli1 kašika šećera

Priprema:

Preliv pustiti da provri pa u njemu bariti paprike. Paprike samo potopiti u vodu i kad provri kuvati jednu minutu, ni malo duže.

Pročitajte još

Paprike ređati u teglena sljedeći način: red paprika, bjeli luk, peršun. Zatim naliti do vrha tegle vodu u kojoj su se paprike barile. Nema potrebe da se preliv hladi.

Ove paprike možete jesti i odmah ali naravno što duže stoje sve su bolje i ukusnije.