Region

Monarh zvonio “mrtvačka zvona” za Đukanovića: Oglasila se Mitropolija

Na društvenim mrežama pojavio se snimak monaha Pavla Kondića na kojem, uz više neprimjerenih komentara, zvoni "mrtvačka zvona" za odlazećeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

FOTO: WIKIPEDIA
FOTO: WIKIPEDIA

Navodi se da je snimak nastao u Manastiru Stanjevići nadomak Budve, koji pripada Mitropoliji crnogorsko-primorskoj Srpske pravoslavne crkve.

“Mrtvački zvonim za Mila, da ode na smetlište istorije, krvomutnik”, govori Kondić na snimku, na šta jedan sveštenik odgovara: “Srećan mu put”.

“Ne povratio se zločinac nikad više… Bog mu sudio najstrožom mjerom, koliko je braće zavadio i udarao na svetinju”, dodaje Kondić na videu.

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske kazali su da će monah Pavle Kondić snositi kanonsku odgovornost zbog zloupotrebe crkvenih zvona. To su naveli u odgovoru Portalu Vijesti, koji je jutros objavio snimak sa društvenih mreža, na kojem Kondić u Manastiru Stanjevići zvoni “mrtvačka zvona” za odlazećeg predsjednika Mila Đukanovića.

“Povodom samovoljnog i neprimjerenog postupka monaha Pavla u manastiru Stanjevići u izbornoj noći 2. aprila 2023. godine, Mitropolija crnogorsko-primorska osuđuje takav čin koji ni po čemu nije u skladu sa pravilima monaške službe i manastirskog života. Zbog očigledne zloupotrebe crkvenih zvona, pomenuti monah snosiće kanonsku odgovornost”, navodi se u odgovoru MCP.

Prihvati notifikacije