Magazin

Mijenja šećer u kafi: Zdraviji je, a ukus se neće promijeniti

Nutricionista Lisa Richards naglašava da je najbolje držati se obične, crne kafe bez dodataka mlijeka i šećera jer tako unosimo nepotrebne kalorije. Takođe savjetuje da jednom u toku dana u kafu dodate i malo cimeta.

FOTO: PIXABAY
FOTO: PIXABAY
Ilustracija

Ona je na ličnom primjeru utvrdila koliko je kafa u kombinaciji sa cimetom moćna. Naime, svako jutro je u omiljeni napitak dodavala i jednu kašičicu ovog začina. Za mjesec dana primjetila je značajnu razliku u težini.

Uspjela je da smrša šest kilograma i da se otarasi sala koje je godinama imala na stomaku.

“Cimet podstiče termogenezu u tijelu”, objašnjava Richards, i tako dovodi do topljenja masnih naslaga.

“To je proces zagrijavanja tijela i on može da dovede do toga da sagorijevamo više kalorija. Osim toga, cimet je prirodna opcija za podsticanje termogeneze i svakako je bolji izbor od raznih suplemenata koji mogu da učine isto”, objašnjava ona.

Napominje i da ovo nije čarobni napitak i da rezultati neće biti vidljivi bez korigovanja ishrane i uvođenja fizičke aktivnosti. (NovostiMagazin)