Kultura

Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta: Besplatne projekcije filma 'Pijanist' za građane BiH

U povodu obilježavanja 27. januara , Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta, M.T. Abraham Group, u saradnji s Ambasadom države Izrael u Bosni i Hercegovini, organizira besplatnu projekciju filma "Pijanist" za studente i građane Bosne i Hercegovine, s ciljem dodatnog podizanja svijesti i pomoći u edukaciji građana o jednom od najstrašnijih zločina počinjenih u ljudskoj historiji.

FOTO: M.T. ABRAHAM GROUP
FOTO: M.T. ABRAHAM GROUP

Holokaust je bio genocid bez presedana nad evropskim Židovima tijekom Drugog svjetskog rata. Između 1941. i 1945. nacistička Njemačka i njeni suradnici sustavno su ubili oko šest miliona Židova diljem Evrope koji je bio pod njemačkom okupacijom, što predstavlja oko dvije trećine evropskog židovskog stanovništva.

Ubojstva su izvršena u pogromima i masovnim strijeljanjima, politikom istrebljenja kroz rad u koncentracijskim logorima, te u plinskim komorama i plinskim kombijima u njemačkim logorima za istrebljenje, priopćili su iz M.T. Abraham Group.

Film će se prikazivati ​​sljedeće sedmice (od 23. do 27. jnauara), tri puta dnevno u kinu Cinestar u Mepas Mallu u Mostaru, a satnice prikazivanja filma su: 15, 18 i 21 sat.

Besplatna rezervacija ulaznica moguća je isključivo putem e-maila: info@neveragain.ba

“Obrazovanjem mladih imamo moć spriječiti da se ovi strašni zločini više ikada ponove”, poručuju iz M.T. Abraham Group.

Prihvati notifikacije