BiH

Mašović primio načelnika Generalštaba Armije Sjeverne Makedonije

Načelnik Zajedničkog štaba OS BiH generalpukovnik Senad Mašović sa saradnicima, u Domu OS BiH, primio je u posjetu visoku delegaciju Armije Republike Sjeverne Makedonije na čelu sa načelnikom Generalštaba generalpukovnikom Vaskom Đurčinovskim.

FOTO: MOBIH
FOTO: MOBIH

Na samom početku, general Mašović je pozdravio generala Đurčinovskog i članove delegacije Armije Sjeverne Makedonije u ime Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH i u svoje lično ime, te izrazio riječi dobrodošlice, zadovoljstvo posjetom i zaželio ugodan boravak u našoj zemlji. Tokom posjete, razgovarali su o dosadašnjoj bilateralnoj saradnji Oružanih snaga BiH dvije prijateljske zemlje, daljnjim planovima i aspektima saradnje kao i njenom unaprjeđenju u narednom periodu u oblastima od obostranog interesa, posebno u oblasti obuke i školovanja u vojnim centrima za obuku.

Ovom prilikom, general Mašović se zahvalio na podršci koju Vojska Sjeverne Makedonije pruža Ouržanim snagama BiH na planu edukacije i obuke naših pripadnika, a posebno kroz školovanja na vojnoj akademiji Republike Sjeverne Makedonije, kao i drugim aspektima podrške Oružanim snagama BiH u okviru euroatlanskih integracija Bosne i Hercegovine.

Obostrano je zaključeno da je visok nivo saradnje Oružanih snaga BiH i Armije Republike Sjeverne Makedonije, te da će se nastaviti uzajamna podrška na putu ka euroatlantskim integracijama, do konačnog pristupanja EU i NATO.

Susretu su ispred Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH prisustvovali zamjenici načelnika ZŠ OS BiH generalmajor Ivica Jerkić i generalmajor Gojko Knežević, šef kabineta načelnika ZŠ OS BiH brigadir Dževad Aščić, načelnik Uprave za obavještajne poslove i sigurnost brigadir Nedžad Novalija, načelnik Uprave za operacije i obuku brigadir Josip Brajković i načelnik Uprave za politiku i planove brigadir Nebojša Stajić.