Sarajevo

Mandić ne štedi! Za novo igralište na Šipu izdvaja 636.000 KM

Odsjek za javne nabavke Općine Centar pokrenuo je novu proceduru javnih nabavki.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Javni poziv, koji je objavljen na portalu javnih nabavki kao otvoreni postupak u ime Službe za prostorno uređenje i investicije, odnosi se na izgradnju dječijeg igrališta u Ulici Dejzina Bikića na Šipu.

U ovogodišnjem budžetu Općine Centar za izgradnju pomenutog igrališta obezbijeđen je iznos od 636.000 KM. Zainteresovani ponuđači svoje ponude mogu dostavljati do 3. jula ove godine kada je i planirano javno otvaranje pristiglih ponuda.

Navedena obavještenja o nabavci su objavljena na portalu javnih nabavki: https://www.ejn.gov.ba. Svi zainteresovani u rubrici „Pretraga obavještenja“, mogu dobiti sve potrebne informacije vezane za navedeni javni poziv, dok samo registrovani korisnici mogu predati tendersku dokumentaciju.

Pročitajte još

Srđan Mandić, načelnik Općine Centar ne štedi novac na dječija igrališta u ovom naselju. Podsjetimo, prije nekoliko mjeseci uloženo je za izvođenje radova u parku Betanija 896.973,25 KM

Uređeno je pet dječijih igrališta sa novim mobilijarom za bezbrižnu igru djece. Također, sedam novih rekreativnih zona sa novim spravama za vježbanje i rekreaciju. Projektom su napravljene potpuno nove staze za rolanje te zip line.

Sarajevsko naselje Betanija čini se da ima više nego dovoljno igrališta. Šta je sa drugim naseljima i ulicama u Općini Centar? Kakvo je stanje u školama, imaju li djeca dovoljno adekvatne opreme? Postavlja se logično pitanje da li zaista toliko koštaju troškovi izgradnje dječijih igrališta?