Politika

Mandić: Imam podršku Naše stranke za novi mandat u Centru

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić kazao je da ima podršku Naše stranke za ponovno kandidiranje na lokalnim izborima kazavši kako "apsolutno" vjeruje u svoju pobjedu i još jedan mandat.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
Arhiva

Kako je kazao gostujući na BHRT-u, dogovor oko nove kandidature došao je na obostrano insistiranje i njega i Naše stranke.

“Prošle godine su se dešavale nemile stvari u Općini Centar, pokušaj mog opoziva. Tada su oni stali iza mene i do danas je takav odnos ostao. Ja sam svaki put na pitanje da li ću biti kandidat, odgovarao da hoću i tako je ostalo”, kazao je.

Kako kaže, uzrok nesuglasica između njega i Naše stranke bio je taj što sam ja znao previše isticati da je kandidat Trojke, “malo zapostavljajući Našu stranku.”

Kada je u pitanju odnos s liderom stranke Edinom Fortom, kazao je kako je došlo do “prirodnog mimoilaženja”.

“Nismo u svađi. Vrlo često smo komunicirali dok je bio premijer KS jer mu je tada kancelarija bila odmah ispod moje. Kad je otišao na viši nivo, komunikacija se smanjila. Ali, daleko od toga da smo u svađi. Mi smo drugovi još od 1987. godine, ja sam njegov vjenčani kum. Ali, i Naša stranka je specifična jer možemo javno govoriti neke stvari koje bismo rekli i privatno”, kazao je komentarišući to što je kritikovao Fortu nakon što je došlo Lejla Brčić napustila Upravni odbor KCUS-a.

Također je kazao kako je u dobrim odnosima sa Peđom Kojevićem i Sabinom Ćudić i da ima njihovu “apsolutnu podršku”.

Kazao je da je svjestan da postoje otpori i problemi zbog njegove kandidature jer problem u Općinskom vijeću Općine Centar još nije rješen.

“Problem sa lokalnim odborom Naroda i pravde više nije samo političke prirode već to sada ulazi u zonu nezakonitog djelovanja. Mislim da iza svega stoji Kemal Ademović. Sve je počelo prije dvije godine kad je on za stranicu Naroda i Pravde izjavio da je najveća greška te stranke bila što je mene podržala. To me šokiralo”, kazao je.

Objašnjava da je u čestom kontaktu s liderom NiP-a Elmedinom Konakovićem, ali da nije s njim razgovarao o tome da li će ga podržati u kandidaturi. Smatra da on ne može biti razlog raskola u Trojci jer je on bio tu kad se Trojka pravila.