Magazin

Malo ko zna ovaj recept: Samo sipajte jogurt u ključalu vodu, dodajte brašno i dobit ćete sjajno pecivo

Odličan izbor za doručak ili večeru.

FOTO: FREEPIK
FOTO: FREEPIK

Zaboravite na odlazak u prodavnicu kad vam ponestane hljeba, jer vam predstavljamo jedan sjajan recept. Ovo je divna i laka alternativa hlebu koju možete napraviti samo od jogurta, vode, brašna i malo soli.

Sastojci:

1 šolja vode (200 ml)

1 šolja jogurta (200 g)

2 šolje glatkog brašna (250 g)

1 kašičica soli

Za fil (opciono):

puter

sir

paradajz

korijander

salata

Priprema:

Sipajte vodu u lonac, zatim lonac prebacite na šporet, poklopite i pustite da proključa. U kipuću vodu dodajte jogurt, pa dobro izmešajte lopaticom. Kuhajte oko 4-5 minuta.

Kada istekne vrijeme, skinite lonac sa šporeta i dodajte brašno. Na kraju posolite, promiješajte i ostavite da se malo ohladi. Sipajte tijesto u dublju činiju i promiješajte ručno. Zatim prebacite tijesto na sto i mijesite dok ne postane glatko.

Umotajte tijesto u tanak rolat. Izrežite na komade veličine oraha, pa zatim testo uvijte u kuglu, prenosi informer.rs.

Tijesto oblikujte rukama u obliku malih palačinki. Zagrejte suvi tiganj na šporetu i pravite palačinke.

Pržite na jakoj vatri dok ne porumeni sa obe strane. Pečene palačinke stavite na kuhinjsku krpu i pokrijte drugim peškirom da se ne osuše. Premažite palačinke puterom. Složite kriške sira na hrpu, dodajte parče paradajza pa zatim peršun. Na kraju dodajte salatu. Pokrijte drugom palačinkom i poslužite. Sada više ne morate po kupovno pecivo!