Region

Majka dječaka ubice iz Beograda traži da on nastavi školovanje, poslala pismeni zahtjev

Majka dječaka ubice iz Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu obratila se institucijama sa zahtjevom da se riješi pitanje daljnjeg školovanja njezino dvoje djece.

FOTO: OLIVER BUNIĆ / RINGIER
FOTO: OLIVER BUNIĆ / RINGIER

Majka Koste K. u pismu nijednom riječju ne spominje masakr u “Ribnikaru”, već apeluje za pomoć navodeći da je situacija u kojoj se nalazi njena porodica složena, saznaje Blic.

U pismu koje je, prema pisanju Blica, vrlo šturo, majka dječaka koji je ubio devet učenika i zaštitara navodi da je “otvoreno pitanje obaveznog osnovnog obrazovanja za njenu djecu”. Napominje da njena mlađa kćerka, koja je pohađala istu školu kao i Kosta.K, ne može nastaviti školovanje u Ribnikaru, a sin joj je na Klinici za neurologiju i psihijatriju za djecu i mladež. Majka dječaka ubice zahtjev je poslala prije nekoliko dana.

Prema saznanjima Blica, dječak ubica neće biti pušten iz Klinike, a njegovo daljnje školovanje odvijat će se po propisima. Kako je osnovno obrazovanje u Srbiji po zakonu obavezno, individualnu nastavu pohađat će online, prema uslovima za djecu koja su hospitalizirana.

Hoće li biti određenih promjena, kao i kakav će tačno biti model školovanja dječaka koji je ubio devetero svojih vršnjaka i zaštitara, trebalo bi se saznati tokom sedmice.

Prihvati notifikacije