Jet set

Kuma Lepe Brene osuđena na kaznu zatvora zbog krađe automobila i njihove prodaje na estradi

Kuma Lepe Brene Tatjana Mioković osuđena je na zatvorsku kaznu od dvije godine i dva mjeseca zbog krađe i prodaje automobila.

FOTO: LEPA BRENA/RAJKO RISTIĆ
FOTO: LEPA BRENA/RAJKO RISTIĆ

Kako prenosi Nova.rs presudom Višeg suda u Beogradu danas su osuđeni Tatjana Mioković i njen partner Zoran Janković, koji se navodi kao vođa automafije. Oni su osuđeni zbog krađe skupocjenih vozila koje su potom prodavali estradnim ličnostima iz Srbije.

Pročitajte još

Tako je Tatjana Mioković pred Posebnim odjeljenjem Višeg suda u Beogradu osuđena na dvije godine i dva mjeseca zatvora, kao i novčanu kaznu od 300.000 dinara (oko 2.500 eura), dok je njen partner Zoran Janković osuđen na šest godina i šest mjeseci zatvora, a morat će platiti i novčanu kaznu od milion dinara (oko 8.000 eura).

Poznato je da je Javno tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo optužnicu protiv više osoba, koje se terete da su članovi organizovane kriminalne grupe, unutar koje su prali novac i falsifikovali dokumentaciju.

“Okrivljeni se terete da su nakon pribavljanja motornih vozila koja potiču iz krivičnih djela, u okviru organizovane kriminalne grupe prikrivali njihovo porijeklo falsifikovanim dokumentima, preduzimali radnje radi carinjenja i potom ova vozila prodavali ostvarujući znatne prihode”, navedeno je u saopštenju tužilaštva.

Zanimljivo je da su kumu Lepe Brene i ranije nazivali “kraljicom estradne automafije”, jer je nabavlja automobile za estradne ličnosti u Srbiji. Također, Mioković je i ranije bila u zatvoru i to 2015. godine, a izašla je zahvaljujući jamstvu. Tada je bila zadužena da pazi da ih policija ne razotkrije, ali i da finansira falsifikovane dokumente.