Jet set

Lepa Brena: "Emocija me vukla Sarajevu, mislim da nisam pogriješila" (VIDEO)

Pjesmom "Uđi slobodno" Lepa Brena počela je prvi od dva koncerta u sarajevskoj Zetri.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Prva Zetra je u rekordnom roku rasprodana.

Lepa Brena ranije je najavila svjetski spektakl, a došla je nekoliko dana uoči nastupa kako bi se uvjerila da sve teče kako treba.

Najviše ovacija Brena u Zetri dobila je tokom izvođenja pjesme “Jugoslovenka”.

Pjevačica održala je i press konferenciju nakon spektakularnog koncerta u Zetri.

Večeras je bilo jedno predivno i fantastično veče. Nadam se da ste svi uživali – rekla je na početku.

Otkrila je da će i drugi koncert biti po protokolu kao i večerašnji.

– Mi koncert pripremamo od oktobra. Veliki koncert se mora pripremati bar šest mjeseci. Šta će sutra da se desi, ja ne mogu da garantujem. Ja pjevam i pop i folk muziku, svoju muziku, ali volim i sevdah. Mislim da su sevdalinke pjesme koje najsuptilnije izražavaju emocije i ljubav. Ja imam dovoljno godina da mogu da razumijem sevdah. Ako sam nešto naučila da pjevam, to su sevdalinke od moje mame – rekla je regionalna muzička zvijezda.

@lepabrenaa

#lepabrena #zetra #lepabrenazetra

♬ original sound – Lepa Brena

Sarajevo kao početak Brenine turneje nije slučajno odabran. Kazala je kako se tu desilo nešto, emocija je vukla za Sarajevo, piše Avaz.

– To je nešto što trebate da poštujete i volite i idete u tom pravcu. Mislim da nisam pogriješila – naglasila je Lepa Brena.

Podsjetimo, Brena će u Sarajevu i večeras održati drugi koncert u Zetri u sklopu svoje turneje „Imam pesmu da vam pevam“.

Pored Sarajeva Lepa Brena najavila je i koncert u svom rodnom gradu Brčkom, zatim u Prijedoru, Mostaru, a za jesen je najavila koncerte u Zenici, Laktašima i Tuzli.