BiH

Krišto i Macdonald potvrdile partnerstvo Vijeća ministara BiH i UN-a

Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto razgovarala je danas s rezidentnom koordinatoricom UN-a u BiH Ingrid Macdonald o realizaciji Ciljeva održivog razvoja u BiH i intenziviranju saradnje s agencijama Ujedinjenih naroda.

FOTO: VIJEĆE MINISTARA BIH
FOTO: VIJEĆE MINISTARA BIH

Krišto je upoznala koordinatoricu Macdonald o aktivnostima koje se poduzimaju u provedbi ciljeva održivog razvoja. Na sastanku je iskazana obostrana spremnost za nastavak saradnje na budućim projektima i aktivnostima.

Koordinatorica Macdonald upoznala je predsjedateljicu Krišto o radu i aktivnostima Zajedničkog upravnog odbora između UN-a i Bosne i Hercegovine za provedbu „Okvira suradnje za održivi razvoj između UN-a i Bosne i Hercegovine u razdoblju od 2021. do 2025. godine“.

Krišto je naglasila kako je Vijeće ministara Bosne i Hercegovine svojim dosadašnjim radom usmjerenim na postizanje unutarnjeg dogovora i suglasja u ispunjavanju obaveza na europskom putu potvrdilo posvećenost principima sadržanim u Povelji UN-a, uz puno poštivanje međunarodnog prava, demokracije i jačanja regionalne saradnje, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.